Gustav Klimt

Jag och Emma mailade Jämtkatten idag och frågade om vi kan starta en blogg i deras namn. En blogg där ni får se bilder på katter som söker nya hem och där ni får följa deras liv. Skulle inte det hjälpa tror ni? Om man får en mer personlig bild av katterna och deras liv kanske man också tänker på dom nästa gång man ska köpa katt!

Hemsidan hittar du HÄR. Där kan du bli medlem för 100:- per år.
Skitsumma egentligen. De e vad du handlar chips för varje helg.


På Jamtli visas nu en utställning som har fått namnet Världens bästa konst och består av kopior och reproduktioner. Det kändes inte så spännande att se den då det bara är kopior. Men när jag väl stod där mitt emot Mona Lisa så var de rätt kul. Iallafall att se orginalstorlek.

"Inspirationen till utställningen kommer från Otsuka Art Museum i Japan. Där visas över 4000 av konsthistoriens mest kända verk i kopior i originalformat. Tanken bakom det hela är ganska finurlig. Inte alla har tid eller råd att åka världen runt för att personligen stå öga mot öga med konsthistoriens mästerverk. I böcker eller på vykort är konsten avbildad i miniformat. Nu behöver man inte åka vare sig till Paris eller Florens, och man kan få se konstverken i sin rätta storlek."

En av mina absoluta favoritkonstnärer är Gustav Klimt!

Målningen nedanför heter The Kiss.


                                                                                                                                               

Kommentarer
Postat av: Stefan Falkelind

Strålande ide att starta en kattblogg. Kör hårt!!

2009-07-18 @ 17:53:36
URL: http://falkelind.blogg.se/
Postat av: karita

Jag och christoffer har oxå försökt fixa en blogg till dom, vi jobbar ju där ibland, men dom är lite seg, hoppas ni lyckas bättre för dom skulle verkligen behöva det, dom gör ju inte så mycke annan reklam!

2009-07-19 @ 12:11:58
URL: http://bombos.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0