v.36

Hos barnmorskan idag visade vågen 3 kilo plus. Så totalt 13 kilo har jag gått upp nu, mycket vätska - har fått rådet att ligga med benen högt 1 timma på förmiddagen och 1 timma på eftermiddagen. Lagom till Emmas bröllop den 22.a juni kommer jag se ut som en boll. Roligt det med alla bilder som ska tas och släkt som ska träffas. Kunde hon inte ha väntat till..ja..september iallafall!?

Bebis har inte vänt sig med huvudet neråt, så i morgon blir det ett besök till specialistmödrarvården för ultraljud för att helt säkert fastställa att hon ligger i säte. Om så är fallet ska dom försöka vända på henne på fredag, om jag förstått det rätt får jag livmoderavslappnande läkemedel (Bricanyl) och sedan trycker dom på magen för att flytta henne. Hur det kommer kännas kan jag inte riktigt föreställa mig..sitter och läser på massa forum nu och det gör tydligen ont..någon som har erfarenhet?

Jag läste mig till att det finns en liten risk att moderkakan lossnar under ett vändningsförsök eller att det händer nåt med navelsträngen? I så fall måste jag snittas, om nu detta skulle hända betyder det att jag har en bebis på fredag!? Jag vill inte ha fler överraskningar nu. Vill bara att allt ska flyta på och vara "normalt" Om hon inte vill vända på sig så vill jag nog ändå försöka föda i säte när det är dags, både jag och min yngsta syster är födda i säte. Så det går ju! I värsta fall får det bli kejsarsnitt även om det står allra längst ner på min förlossningsönskelista...


Förresten så har Bibi gått ner 1,5 kilo! Hon är så duktig :)






Kommentarer
Postat av: Lelle

Åh Sara! Ta mig inte fel nu, men vad glad jag blir av att läsa det här. Det här med sätesbjudning är vad som oroar mig allra mest just nu och min bebis har inte vänt sig heller ( nu är ju du 3 veckor före mig också men ändå ) och jag tror att det går i arv för min mamma är född i säte och så även jag, så jag försöker förbereda mig på att det blir så för mig också.



Det vore kul att veta hur du känner inför det, om du är orolig och hur du tacklar det. För jag har dagar där det känns som jag kommer klara det och andra ( som idag ) då jag bara får panik och gråter och blir livrädd.



Om du vill dela lite tankar och inte vill skriva det öppet så maila gärna på FB ( bara om du vill förstås, du behöver ju inte kommentera alls om du inte vill, hehe )



Jag hoppas din fina lilla tjej vänder sig av sig själv snart!



Kram!

2012-06-13 @ 21:15:27
URL: http://babybabuk.blogg.se/
Postat av: m

Har en kompis som oxå är beräknad om en månad.. och hon ska oxå in på en vändningsförsök..(vad är det med julibebisarna?;-)) Hoppas allt går bra! Inte roligt att läsa om massa risker, men samtidigt bra att vara insatt i vad som komma ska.. En av mina tvillingar fick ju vändas, efter att nr ett kommit ut.. Men det går väl inte att jämföra med ett "vanligt" vändningsförsök iom att det i min mage fanns MASSA plats efter att ettan kommit ut.. Önskar dig hur som helst ett stort lycka till inför fredagen! Kram

2012-06-14 @ 08:51:52
URL: http://minavalmittliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0