Hoppas på en ugglebebis

Jag är gravid! Har inte skrivit det här på bloggen förns nu, för att..ja..jag vet faktiskt inte? Kanske för att det var för overkligt...Alla jag känner vet dock, såklart! Kan väl inte hålla det hemligt. Haha. Är verkligen jätteglad, det är vi båda två. Men har fortfarande lite svårt att fatta att jag ska bli mamma. Kan inte se mig själv med barnvagn eller letandes barnkläder på Polarn & Pyret ;) Veckan innan jag gjorde ett test var faktiskt min största och första tanke "Hur fan ska jag som inte är det minsta intresserad av barnkläder kunna hitta bra vinterkläder nästa år med bra muddar?" Som att det skulle vara det största problemet!?

Vi var hos barnmorskan första gången idag. Jag tycker det är märkligt att min barnmorska inte är mer uppdaterad när det gäller vegetarisk kost och gravid. Jag kommer inte att äta fisk för att få i mig omega3, det finns andra sätt att få i sig det på, tex: Rapsolja och matfetter gjorda på rapsolja, linfrö och linfröolja, valnötter och bladgrönsaker.

Det som gjorde mig lite irriterad var just att hon inte gav mig alternativ till fisk, i hennes värld äter man fisk! Hon träffar säkert flera gravida som är vegetarianer och jag hoppas bara att dom tror på sina val och själva kollar upp alternativ till omega3 i fisk. Om jag inte hade vetat att jag klarar mig utan fisk så hade jag kanske gått på hennes förmaningar och gett vika för vad jag tror är rätt för mig och barnet. Bara för att jag inte vet annat? För hon fick det till att låta som att mitt barn inte klarar sig utan fisk. Tur att jag vet annat.


Annars var det ett bra besök :)
Jag tänker för övrigt uppfostra en vegetarian unge ♥
Och jag är nästan helt säker på att det blir en tjej ;)







Uggla ♥

Ett ugglemail från Hana igen :) Dom är så vackra. Känner mig exakt så här idag, i morse när jag vaknade bytte jag bara från sängen till soffan och där har jag legat hela dagen och kvällen. Flingor mjölk och äpple både till frukost lunch och middag. Inspirerande va? Nu skulle jag dock kunna äta 10 bitar sushi...


Var ner en sväng nyss på Make Up Store´s medlemskväll som jag anmält mig på. Kom hem med ett rouge och en fondation. Så nu är födelsedags presentkortet helt slut :( Och jag är också helt slut, nu blir det film och sen ska jag sova sova.



Veg misu soppa och sushi :)

img_4766 (MMS)

Veg misu soppa och sushi :)


1.a Advent

Har firat första advent hos mina föräldrar med hemmagjord pizza. Blev såklart en sväng på stan innan för att mysa av den nyfallna snön med en fika. Vilken härlig dag! Jag har aldrig varit så glad över första snön, haha, antar att det var för att vi fick vänta så länge. Om någon av er inte fått den rätta julkänslan ännu tror jag inte det dröjer länge! Ett tips är att tända massa ljus och göra en fin juldekoration med hyacinter och mossa. Det satte igång mina julpysseltankar :)


Kan vara bra att ha i tanken.. ♥


Säg att ni blir lika lycklig som mig av sn...

img_8200 (MMS)

Säg att ni blir lika lycklig som mig av snön :)


Äntligen snö! Jag är påväg till Malin för ...

img_6964 (MMS)

Äntligen snö! Jag är påväg till Malin för att sen gå en sväng på stan och kolla marknaden på torget :)


Julpynt

I ugnen står en mjuk pepparkaka och senare idag ska jag hämta granris som jag ska hänga kulor och röda rosetter i. Än så länge har jag gjort en adventsstake, fixat fram en julstjärna till fönstret och gjort några blompåsar med hyacinter. Rätt mycket gjort inför julen för att vara jag :D Tror aldrig jag har ansträngt mig så mycket något annat år som nu. Det är ju så himla mysigt. Vi köpte en ny matta till vardagsrummet igår också. På IXO House. Den är vit/grå och skimrar lite i silver.



Thanksgiving middag

Hanas vän Erik lagade en supergod thanksgiving middag till oss igår. Vi var 10 st som trängdes i soffan och runt det lilla vardagsrumsbordet. Jättemysigt :) Och en massa massa god mat. Sötpotatis, deviled egg som är ägghalvor med majonnäs och paprikapulver om jag minns rätt. Majsbröd och vetebullar. Kalkon såklart - kunde ju dock inte smaka ;) En stor sallad med bladspenat, ädelost, valnötter, äpplen och selleri. Den måste jag göra till julbordet - den var fantastisk! Till efterrätt blev det pumpapaj som jag aldrig har ätit förut, smakade pepparkakor. Äppelpaj och cheesecake med citron och passionfrukt. Kvällen slutade med att vi låg på golvet och jäste.


Bilder från kvällen. Haha kolla in den på Bibi när hon försöker tigga till sig Bregott.

Vi firar Emma idag! Nu shoppar hon på make...

img_4909 (MMS)

Vi firar Emma idag! Nu shoppar hon på make up store :D 3000:- Wii vad kul :) vill också ha!


Passa på att handla julklappar på india nu...

img_8243 (MMS)

Passa på att handla julklappar på india nu!!!! :) eller till dig själv!? Ta 3 betala för 2! Tors, fre, lör v.47


Vad har egentligen hänt med mig? Aldrig nå...

img_1716 (MMS)

Vad har egentligen hänt med mig? Aldrig något år har jag känt sån julstämning som nu, ser ju till och med ut som en tomtenisse idag :D haha! Har bakat mjuk pepparkaka, längtar tills jag får julpynta med det lilla jag äger i julpyntsväg och har lyssnat på julmusik hela veckan... Herre gud. Nåt är fel..


Östersund 22.a november! Vart är all snö? ...

img_8984 (MMS)

Östersund 22.a november! Vart är all snö? Men jag njuter så länge det går av solen :)


Lyxdag

Igår fick jag en lermask och en havtornsolja från Rosenserien. Har inte använt produkterna så länge men gud vilkan skillnad jag märker på min hy redan nu! Kände mig sjuk igårkväll, och i morse när jag vaknade var inte humöret på topp. Det botade jag med 55 min spinning och städade hela lägenheten (dock inte samtidigt) Köpte ett doftljus på Make Up Store, 90 min brinntid! Och det luktar jättegott. Det var jag så värd just idag.


Så tack alla ni som gav mig presentkortet på Make Up Store :)
Till veckan ska jag gå dit och shoppa mer. Behöver ett rosa rouge bland annat..
Ser inte ut som att Zsa zsa zoo gillar lukten va? ;)


Lilla Siam middag

Gott gott! Är hungrig som en varg. Sen blir det Idol hos Emma :)


Lussebullar!

Kanske inte dom snyggaste men absolut godaste! ;) har bakat sedan kl 10.00 hos Emma. Nu väntar vi bara på att Lollo ska skriva klart tentan så ska vi fika glögg och nybakade lussebullar :)


Sötsug

Igårkväll somnade jag jättetidigt, i mina mått mätt. Men vaknade med ett enormt sötsug och var tvungen att göra chokladbollar - på extra saltat bregott!! Inte det minsta gott med det salta och söta tillsammans men det gick att äta. Idag vräkte jag i mig grädde och jordgubbssylt efter lunchen - tillbehören till pannkaka, på torsdagar ni vet... Alltså, ska det vara såhär nu? Att jag inte kan stå emot sött, märklig känsla att känna "jag tror jag dör om jag inte får mitt sötsug stillat NUUU"


Just nu kan jag inte sluta titta på den här tårtan :( Och det är inte jordgubbarna jag vill ha...

Safari bokad!

Nu väntar vi bara på att få den sista bekräftelsen på det. Det första nätterna bor vi på ett Guesthose centralt i Kapstaden, på Villa Cape Adventures. En gammal k-märkt viktoriansk vill som ett svenskt par driver. Safarin gör vi på Schotia Safari, ser verkligen mysigt ut! Kolla på Safari och boende bilder HÄR.


Skulle egentligen på spinning 18.45 idag, men somnade nästan när jag kom hem från jobbet. Så galet trött! Lagade pasta med morotspastasås - GOTT!

~~~~~~~~~~~~~~~~
♦ Skala och riv morötter
♦ Stek lök
♦ Lägg ner rivna morötter och blanda med löken
♦ På med vatten så det täcker och låt det koka en stund
♦ Sedan tomatpuré, salt och peppar.
♦ Sist en skvätt grädda.
~~~~~~~~~~~~~~


På fredag bakar vi lussebullar hos Emma :)








Grattis Malin!

Hoppas ni haft en härlig dag, och hoppas ni tar till vara på det underbara vädret - SNART kommer snön :P Jag gnällde faktiskt lite idag på att det var så kallt, men då påminde Hana mig om att det faktiskt inte är snö ännu, och att vi faktiskt kan ha på oss sommarskorna ;)


Tycker att det är jätteroligt att så många var med och tävlade om Rosenseriens produkter ♥ Att ni tog er tid att svara på frågorna och hoppas att ni alla har lärt er någonting och att Rosenserien med sina ekologiska och miljövänliga produkter blir er nästa hudvårdsinvistering :)

Ska bli så spännande att se vad vinnaren tycker om Rosenserien! Ni alla hade svarat rätt, så jag skrev ner era namn på lappar och drog vinnaren. Och vinnaren är Malin. Ett grattismail kommer till dig och sedan får du produkterna på på posten.



Saknar ju det somriga gröna.





Syster

Fick ett så fint armband av Towa idag :D
ÅHHH vilken mysig dag! På bra humör och får presenter.


Körsbärsblommor

Gjorde denna på Sofia idag :) Blev riktigt nöjd och är så glad att jag får göra färg och skuggor!
Färgerna ser lite oranga ut, men blommorna är rosa och stammen är svart.




bloglovin
bloglovin
bloglovin


Resor och att tatuera är mina stora passioner i livet. Är jag inte på resande fot har jag ständigt en resa planerad. Klicka in dig på länken Resor för att läsa mer och bläddra bland bilder. Är gravid och väntar vårat första barn i Juli. Ser fram emot att planera våra resor. 2 vuxna + 1 barn. Helt nya äventyr väntar, följ med!

Delar mitt liv och min underbara lägenhet med pojkvän och tre fina katter. En ragdoll *Iggy Zsa Zsa Zoo. En blandis *Dimitri. Och vackra sphynxen *Bemisu be sure i´m beautiful.



Resor webbhotell sverige

Blogglista.se

RSS 2.0