Bra info!!

Har läst så sjukt mycket om bipolär sjukdom, men tycker att alla texter är långa och svåra att egentligen förstå. Jag fattar ju - men att sedan förklara med några få meningar för någon annan vad det egentligen innebär är så svårt :) Men den här korta texten tyckte jag var så lätt. Lätt för alla att fatta. På Bristol-Myers Squibb hittade jag denna info. Finns en massa annat som patientberättelser, fråga doktorn, reumatism, cancer, Hiv..och gratis skrift om bipolär sjukdom att ladda ner eller beställa :)



 

"Bipolär sjukdom påverkar direkt en procent av befolkningen, men indirekt påverkar den tusentals anhöriga och vänner. Innan man kan hjälpa någon som har bipolär sjukdom är det viktigt att förstå sjukdomen. Bipolär sjukdom är en biologisk sjukdom som gör drabbade individer känsliga för känslomässig och fysisk stress. Den beror inte på en svag eller instabil personlighet.

Det finns ingen enskild orsak till bipolär sjukdom, men forskningen pekar mot att symptomen på bipolär sjukdom beror på en obalans i hjärnans kemi. Denna kemiska obalans påverkar hur vissa nervceller fungerar eller kommunicerar. Resultatet är att människor med bipolär sjukdom kan uppleva onormalt kraftiga svängningar i humöret.

Trots att man ännu inte hittat något botemedel kan bipolär sjukdom behandlas. Med hjälp av medicin, förbättrad insikt och psykoterapi kan många med bipolär sjukdom bli bättre.



Källa: Sjukvårdsrådgivningen.se och The Secret Life of Manic Depression, Stephen Fry"





Nu börjar alla tröjor och linnen bli trånga över magen..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0