LCHF?

Min syster berätter en massa solskenshistorier om LCHF. Det skulle ju verkligen passa mig, man äter alla ovanjord grönsaker. Inga lättprodukter. Riktigt smör, grädde, naturligt fett, feta såser. ALLT GOTT :) dock inget socker, inga kolhydrater. Läs mer HÄR.
Någon som har provat som kan berätta???

Kommentarer
Postat av: m

tyvärr inte.. men inget socker skulle passa mig perfekt..för det är sockret som får min mage alltför lätt ur balans :-S

2011-01-20 @ 18:07:08
URL: http://minavalmittliv.blogg.se/
Postat av: June

Och kött! Mmm. Massor av kött! Pappa körde lchf förut och gick ner åtta, nio kilo på två veckor. Då drack han grädde till frukost och åt stekt ägg med ost på istället för mackor. Och så jättemycket kött förstås :) Nu kör han någon slags light-variant av lchf, där han använder lchf som bas men fuskar lite med grönsaker och kolhydrater ibland. Men jag har hört att det är väldigt bra, att man mår mycket bättre och att fisarna inte luktar lika mycket :D Bara positivt alltså. Och främst så verkar det vara en ROLIG diet. Att man får äta det som är gott ändå även om man ska undvika en del. Det är toppen.

Sv: Jaha. Nåja, vill man så går det!

2011-01-20 @ 18:36:46
URL: http://junesabstracts.blogg.se/
Postat av: Madde

Jag har kört på LCHF i några veckor nu och det fungerar verkligen jättebra!! Det är vanligt att man känner sig lite trött den första tiden när man precis börjar men det släpper snart. men för dig som endast dricker just nu så blir det förmodligen endast ett himmelrike! :) det finns så mycket gott att göra också, till och med efterrätter :D www.lchfrecept.com är en jättebra sida! Kul att du har fått en praktikplats i sundsvall!! du är jätteduktig på att rita!! Kram Madelene

2011-01-20 @ 18:41:31
URL: http://garper.blogg.se/
Postat av: lisa

sara vad duktig du är! å så fin du är!

men vet du vad, jag tror på tallriksmodellen! att du äter så mycket som du kan förbränna också. man måste få unna sig lite socker ibland... lördagar kan ju vara en bra dag att göra det på, i lagom mängd. jag tror inte på att man mår bra att skära av all mat så där! försök äta sundare och drick mindre om du gör det.. var ute mycket, morgonpromenader gör susen... träna lagomt, men tillåt också kroppen vila. för gör du inte de bryter du ner kroppen istället:)

stor kram på dej, vore nice med den fikan vi pratade om på krogen sist!

2011-01-20 @ 18:47:10
URL: http://lisa-sd.blogspot.com
Postat av: Anonym

inget jag testat, skulle ha svårt att gå på sån där diet

2011-01-20 @ 21:03:28
URL: http://kittygitty.blogg.se/
Postat av: Hääna Banääna

Jag håller på med LCHF! Inte så överseriöst som man kan göra, för jag orkar inte räkna kolhydrater (max 20 om dagen om man ska vara superseriös), men min mage mår jättemycket bättre av det, och man får inte samma blodsockersvängningar.



Jag är en sådan som ÄLSKAR pasta, potatis och bröd, men det är faktiskt inte alls så svårt att skippa det. Dessutom äter jag mer grönsaker nu och det är ju ett stort plus :) Och huvudsaken är ju att man får äta kött och ost :D



Så länge man inte räknar kolhydrater är det en väldigt enkel "diet", jag skulle aldrig orka räkna kalorier eller points eller GI-värde och allt fan som finns. Det är bara att undvika bröd/pasta/potatis/ris/sötsaker. Och så kan man ju försöka att undvika sådant som innehåller mycket mer än 5 g kolhydrater per 100 g, men det står ju oftast på förpackningarna (och så finns det listor man kan googla fram på sådant det inte står på) så det är inte heller så krångligt. Men så kan man ju unna sig något lite nu och då också, annars kan det nog bli drygt :)

2011-01-20 @ 21:18:13
URL: http://haanabanaana.blogg.se/
Postat av: hanna

Hej, hur är det med dig idag? :D

2011-01-20 @ 22:10:01
URL: http://hannadahren.blogg.se/
Postat av: Shorty&Myzan [two in one]

Hejsan :)

Nu är vinnaren av dagens blogg uppe, kika in och se om det blev du :)

Sen undrar vi om du har lust att gilla oss på facebook? tack på för hand<3

http://www.facebook.com/pages/Shorty-Myzan/188734384486728

2011-01-20 @ 22:30:49
URL: http://shortyochmyzan.blogg.se/
Postat av: Alex

Tänkte först inte kommentera här för jag tänkte att du testar nog och hittar till LCHF på egen hand men efter att ha läst kommentarerna om att det är bra med lite socker och sett att du går på pulver så var jag bara tvungen!



Självklart, Självklart Självklart ska du pröva LCHF!!!



Släng pulvret och gör riktig mat med feta såser och ordentligt med tillbehör.

Läs på som du gjort och byt snarast!



Jag kan själv ge dig bara positiva åsikter. Är själv normalviktig men har råkat gå ner några kilo med LCHF ändå. Allt sockersug är borta och jag är piggare och gladare och har sluppit min vinterdepression för första gången unde rmitt vuxna liv.

Min flickvän (Som egentligen började med detta) har gått ner 10 kg och mår förträffligt. Vi äter god mat och behöver inte räkna points eller Gram eller Mängd. Vi äter oss mätta på riktigt fullfet mat och är nöjda och glada. Det finns massa regler inom LCHF men är man inte speciellt känslig så kan man äta det mesta utan att gå upp i vikt. Bara att skippa Bröd,Pasta,Potatis och öka på andelen grönsaker och sås tills man är mätt.



Testa!!!!

Massa kramar och lyckönskningar.

/Alex



@ lina:

Du skriver: "att du äter så mycket som du kan förbränna också."

Detta är en myt. Om man måste justera det så exakt och det bara har med kalorier att göra som vissa hävdar så om man äter en tugga mer mat per måltid så skulle man gå upp cirka 15kg om året. Ingen har möjligheten att kontrollera sin mat så bra utan hjälpmedel. Det finns flera faktorer som påverkar och kalorier är inte en av dom. Jag rekommenderar "Hjärnkoll på Vikten" av Martin Ingvar för att lära dig mer om detta. Det är inte en LCHF bok utan av en professor där den behandlar hur kroppen fungerar och dom olika signalsystemen fungerar och hanterar din vikt. Och det har väldigt lite med kalorier att göra.



/Alex

2011-01-21 @ 16:58:54
Postat av: Siolia

Tack Alex!! :D



Jag är verkligen peppad, men tänker såhär. Att jag ska gå ner till 59 kilo med pulver. Sen LCHF för att behålla min vikt. Är inte riktigt berädd att släppa pulvret ännu + att jag köpt nytt för ytterligare 6 dagar. Kommer det att gå tror ni?

2011-01-21 @ 17:27:29
URL: http://siolia.se
Postat av: Mio

Ja kör LCHF och de funkar kanon! God mat och man håller sig mätt. Man rasar i vikt i början.. sen kan man stå och stampa på samma ställe ett bra tag innan man går ner igen! Rekommenderar verkligen denna "diet" :)

2011-01-21 @ 17:41:40
Postat av: Birgitta Höglund's Mat

Jag äter LCHF sen två år. Har blivit slankare, starkare, piggare och värken i muskler och leder pga Fibromyalgi har blivit väldigt mycket mindre.



Att sen få äta så god mat varje dag, på bara naturliga råvaror är toppen.

Skriver om min dagliga mat, titta gärna in om du vill ha lite tips.

Jobbat som Kock i 18 år, så det är rätt stor variation på recepten :)

Lycka till med kostomläggningen.

2011-01-21 @ 18:14:14
URL: http://birgittahoglundsmat.wordpress.com
Postat av: Marie-Louise

Jag kör den just nu, är idag inne på dag 20 och jag håller med din syster. jag lovordar denna diet. Jag har inte vart godissugen på flera veckor nu vilket aldrig hände förut då jag konstant ville ha godis, jag har fått mycket mindre värk i min reumatiska kropp och jag har gått ner drygt 4 kg på 20 dagar. Och det är ju så god mat man får äta, jag saknar inget (än).

2011-01-21 @ 23:11:41
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Anneli

Hej!! Fin blogg du har!! Hittade dig via Birgitta Höglunds blogg som jag följt ett bra tag nu och uppskattar väldigt mycket!!

Jag är också vegetarian (av födsel och ohejdad vana).

Jag har bantat sönder min kropp, bl a med pulver... Säger som Alex här ovan: Släng dem!!! De innehåller massa onaturliga ämnen som kroppen inte vill ha eller mår bra av!! Dessutom kommer du gå ner i vikt fortare på LCHF än med pulver och på köpet kommer du att må bättre!!!

Jag har ätit min vegetariska variant av LCHF sen midsommarafton 2009. Jag äter gott och mår bra!! Tyvärr går jag inte ner i vikt, mer än de första 3 månaderna då jag gick ner 8 kg. Men sen dess har jag åtminstone varit mer eller mindre viktstabil till skillnad från innan då jag hela tiden smög upp i vikt vad jag är gjorde!

Vad gäller att unna sig något gott, så finns massor av LCHF-godkända smaskiga saker du kan äta!

Vill du absolut ha socker till nåt så finns Björksocker och Sötin som är naturliga sockeralkoholer som kroppen inte kan tillgodogöra sig som man kan använda sig av - men inte fööör mycket, då blir de laxerande...!

Lycka till med din viktnedgång!!

2011-01-22 @ 13:54:54
URL: http://anneli-in-da-house.blogspot.com
Postat av: emelie

har en kompis som gick ner 7kg med den metoden på 1 månad :)

2011-01-27 @ 00:07:29
URL: http://emmeee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0