Resklar?

Jag packar superlätt när jag reser, eller som mest en liten dragväska. Annars gillar jag att resa med ryggsäck. Så enkelt att bara slänga på ryggen och traska iväg. Haha, det är några gånger jag önskat att den lilla kabinväskan med hjul istället hade axelband och gick att bära.

Jag hittade Resklar - en butik som säljer nödvändiga eller onödiga prylar. En sak som är säkert är: Där finns allt som underlättar när du är på resande fot. Detta lilla passfodral i guld är otroligt sött och ett smart alternativ om man inte vill slita sönder sitt pass. Och så står det I love travel på =)






Syrran tipsade om detta klipp på youtube, och jag grät när jag såg det.
Man blir som så lycklig ända in i själen.
Såklart tror inte Anders att det har hänt på riktigt, så jag Googlade fram denna artikel på Expressen. Om jag förstår det rätt så finns redan filmen på VHS?

Spana också in denna sida.

"John Rendall och Anthony "Ace" Bourke handlade en lejonunge på Harrods 1969. Han fick heta Christian och skickades till friheten i Kenya när han blev för stor för att leva med dem i centrala London. När John och Anthony senare åker för att träffa Christian som blivit vuxen varnas de. Han kanske inte känner igen dem och anfaller.Lejonet är trognare än så och överöser sina gamla vänner med lejonkramar och slickningar.
Nu förhandlar Sony Pictures om att få köpa rättigheterna till historien.
Målet är en långfilm baserat på boken "A lion called Christian" som de båda männen skrev
."

  






Hur gör du?

Det är roligt vad vi alla gillar olika typer av resmål. Jag t.ex njuter hellre min semester på en vandringsled än på stranden. Vilka av dessa fyra alternativ tilltalar dig mest?

 

  • Jag vandrar gärna i Borneos svettiga regnskog och tittar på orangutanger.
  • Jag sitter hellre på ett chickt café i Rom, dricker espresso och njuter av lugnet  och ledigheten.
  • Helst shoppandes i någon storstad och festandes hela natten på klackar.
  • Semestern ska spenderas på en strand, kanske lite snorkling. Brasilien blir bra!

  • Jag tycker om att känna mig som en levande flygbiljett.


    Att hålla ögonen på

    Som ni såg i ett tidigare inlägg så fick jag hem Vagabond för någon dag sedan, och jag fastnade på en gång för reportaget från Tikal i Guatemala. Okej, jag erkänner att jag är en sucker för alla exotiska mystiska resmål så jag fastnar ständigt. Men detta var någonting ut över det vanliga. Jag har läst reportaget om och om igen.

    Hittade en annan text på Vagabonds sida om Guatemala. Läs den HÄR. Besök Tikal park HÄR.

    Sydamerika är jag otroligt nyfiken på och har aldrig varit där. Har du besökt sydamerika? Berätta gärna om dina upplevelser. Läser okså att man kan hitta resor för runt en 10000 kr, och att bästa tiden är december - mars. Kanske skulle vara någonting att spana lite extra på. Jag gillar ruiner, försvunna städer, historia och mystik.


    Sol

    Jag är hemma från jobbet idag, tur jag har datorn. Jag undrar ibland hur jag skulle klara mig utan eller ens OM jag skulle göra det. Jag har lite roliga saker på gång, en resebyrå i stan har hört av sig angående arbetsintervju (berättar senare vilken) + att jag har en intervju någon gång nästa veckan att gå på. Roligt va!? Kanske får jag efter SAS fortsätta att jobba med resor. Jag tror verkligen att det är det jag vill. I någon form.


    Solen skiner iallafall idag. Och den skiner lite extra på mig känner jag.




    Bloggdesign till er två



    Japp, nu var det slut tävlat och vinnarna av en varsin bloggdesign blir Carolina för en super mysig kärleks historia på Marmaris och Amanda för en berättelse om vänskap på en språkresa.

    Tack ni som delade med er!



    Såhär känns det ibland, eller hur?




    The one and only

    Haha, jag har faktiskt den bästa pojkvän man kan tänka sig, men ibland pratar han lite för mycket. Eller är det jag som pratar för lite. Det vet jag inte. Men när inte ens en natt med whiskey och poker, hem raglandes 06 på morgonen och bakis hela dagen, kan få honom tyst? Vad kan?






     


    Älska någon annan

     

    Älska dig själv - och det blir lättare för någon annan att älska dig? Vem har inte hört det tanke sätte. Haha, psykologen Jeffrey Wijnberg menar i boken "Du behöver inte älska dig själv" att det än nonsens och en myt. Istället för att älska dig själv - älska någon annan, då finns chans att du får lite kärlek tillbaka. 

    Stämmer det kanske? Men hur lätt är det att bara sådär hitta någon annan än sig själv att älska.....
     



    Trattkantarell, rödgul trumpetsvamp? Vi plockade påse på påse av denna svamp igår. Vi trode att det var en kantarell, men nu är jag så osäker. Dom är så lika!? Båda går att äta..meen, vad är det för svamp är frågan. Jag är inte en sån svamp expert som jag gärna vill tro. 

       

    so she took her love

    Bara jag som är trött idag?
    I dag är sista dagen för att tävla om bloggdesign!



    Leo

    Jag är leo mönstrad idag!
    Är inte jag och syrran lika så säg? :P

    Hopas eran kväll blir minst lika rolig som min blir.....höhö.




    Crazy sides

    Crazy people do crazy things....
    Ikväll blir det fest, jag är laddad som aldrig förr? Ska bara tvätta av de gamla sminket från igår, euhm.


    Knas kalas

    Jag tycker oftast om mitt jobb men kvällar som denna älskar jag det. Människor som vågar bjuda på sig själva är det bästa jag vet. Jag vet också att jag kanske inte verkar vara en sån rolig filur som jag faktiskt är. Men är lite osäker på vad jag kan gör åt saken...hmm, tål att funderas på. Men jag ska absolut tänka på´t.

    Knas kalas och oredigerade bilder. Håll till godo....haha.
    Någon som kan slå min längd på tungan!? ;P



    Knäppt knapp

    Jag vill ha någonting knäppt på mig i höst. Jag är fortfarande på jakt efter den perfekta höst kappan. Men måste allt det snygga kosta sjukt mycket pengar? Jag tycker lätt att det är värt det om det verkligen är så att jag inte kan hitta en billig variant av samma plagg. Som man oftast kan. Men suck...är jag dömd till att alltid shoppa mina kläder på H&M? Shoppingens svar på resebranchens sistaminuten biljetter. Jag lägger hellre alla mina pengar på att resa. Vilket jag nu har gjort och ska. Det svider när det kostar.

    Men tänker jag på alla upplevelser så är en kappa inte så mycket att bråka om.



    Många av samma

    Alla har vi tusen ansikten.
    Konstigt att vi alla ändå ser så lika ut. Det är fascinerande hur en människa fungerar, vad får Matti Saari till att skjuta ihjäl sina klasskamrater, Eklund att dödade Engla? Är det onda människor eller vilsna människor. Föds man ond? Om inte, vart och när blir man så kall att man kan skjuta ner en hög med människor eller ta ihjäl ett barn.

    Också konstigt. Hur reagerar jag och du? Rör det oss ens i ryggen att människor runtomkring oss dör. Det händer ju överallt hela tiden. Vi läser det i tidningar, hör det på nyheter. Blir man till slut immun mot att höra om död och våld.

    Kanske är det jag som är kall som inte längre bryr mig?



    Ta ingen skit

    Har ni haft en skön kväll? Jag var inte alls peppad för ett träningspass men nu efteråt är jag så nöjd över mig själv. Shit jag är så bra! Det gäller bara att få in en rutin, en vana. Det är konstigt vad mycket utav det vi gör bara går på rutin. Men ibland måste man bryta vanor, iallafall de dåliga.

    Hade en kund idag på jobbet som var så otroligt ner värderande och han fick mig att känna mig så liten. Det fick mig också nu ikväll att tänka på att jag aldrig får ta den positionen i en diskussion som göra mig själv liten. Nästa gång någon använder svåra ord och avancerade meningar för att trycka ner mig i backen så ska jag stå på mig. För jag tar ingen skit.


    Jag hoppandes i Blue Lagoon på Island.


    Love

    Inte så lätt som det är i verkliga livet, det var en ostyrig sax och en slö rakhyvel. Men jag gjorde ett hjärta - för all kärlek som finns i världens. Haha. Fint va? Nu ska jag gå hem, så eftermiddagen/kvällen på jobbet får avslutas med en hjärtklippt murva. Haha.
    Ja lite roligt är det......



    Personligt roligt

    Snyggt va!  Nu kan ni klicka där på den röda tävlings länken så kommer ni direkt till min tävling.


    En lunch på balkongen och en kaffe, energi. Nu kan resten av dagen vara hur rörig den vill. Jag har haft huvudvärk hela morgonen och först tänkte jag att den kommer av min träningsvärk i ryggen, men börjar på bli misstänksam mot masagen jag fick igår utav pojkvännen. Gjorde han fel? Haha, nä man kan väl fan inte få huvudvärk av lite lättare massage!

    Jag har beställt en personlig almanacka. Det blev en rosa för att pigga upp insidan på min väska, det viktigaste fick plats. En liten ruta för träning och en för veckans idé, mål och konstverk + en hel massa sidor längst bak som är blanka. Det behövs alltid. Jag har aldrig tidigare behövt en, men nu har jag så mycket i huvudet att komma ihåg, det kan vara skönt att låta någon annan bära det istället.

    Knata in på Personligalmanacka och knåpa ihop en egen efter dina önskemål.

    Vad är viktigt att komma ihåg just nu? Julafton!?



    Sagan om den tjusiga fransmannen


    Roligt att så många vill tävla om en design. Det är uppmuntrande med resehistorier nu när man själv sitter på jobbet utan resa närmsta månaden. Har du någon resa planerad framöver?

    Än så länge har vi kunnat läsa om Amandas galna språkresa, Rebeccas tråkiga bussresa och Sandras tjusiga fransman. Jag blir glad av att komma till jobbet och läsa era härliga historier. Så berätte vidare.



    Klicka här.

    Storslagen natur




    Med denna bild säger jag godnatt.





    Vagabond

    Fick min första Vagabond tidning idag, en massa rolig läsning. Perfekt att läsa i sängen ikväll medan Anders spelar poker. Jag tror jag börjar vänja mig vid att sova själv. Tycker nästan att det är lite skönt ibland att kunna ligga tvärs över hela sängen med allt täcke över huvudet. Vi har alla våra knep för att somna? Jag brukar faktiskt räkna, kommer sällan längre än till 50. Har hört att man även kan blunda och liksom rita åttor med ögonen. Men det fungerar inte alls.


    Har du lätt för att somna?







    Glöm inte tävlingen. Klicka här.



    bloglovin
    bloglovin
    bloglovin


    Resor och att tatuera är mina stora passioner i livet. Är jag inte på resande fot har jag ständigt en resa planerad. Klicka in dig på länken Resor för att läsa mer och bläddra bland bilder. Är gravid och väntar vårat första barn i Juli. Ser fram emot att planera våra resor. 2 vuxna + 1 barn. Helt nya äventyr väntar, följ med!

    Delar mitt liv och min underbara lägenhet med pojkvän och tre fina katter. En ragdoll *Iggy Zsa Zsa Zoo. En blandis *Dimitri. Och vackra sphynxen *Bemisu be sure i´m beautiful.



    Resor webbhotell sverige

    Blogglista.se

    RSS 2.0