Redigering

Grejar lite i photoshop. Kan inte riktigt komma på hur jag vill ha mina bilder redigerade, kan vara rätt fint med en suddig ram runt och min bloggadress på. De ser snyggt ut eller hur? Annars funderar jag mest på att köpa en kamera, jag har ingen egen. Använder Anders. Bilderna kanske blir bättre om kameran är min egen...

Vad fotar du med?


Planera bröllopHar ni sett Vårt bröllop i era händer på TV3? Jag skulle lätt gifta mig nu, jag skulle lätt göra det mesta känner jag. Skaffa hus och barn. Om inte 27 år rätt ålder att göra allt detta på när är det då rätt. Egentligen ska ju inte åldern ha någonting med saken att göra men i vilket fall som helst så kommer jag inte ifrån att jag blir äldre. Tyvärr. Jag funderar på hur mitt drömbröllop skulle se ut. Jag är inte direkt den plottriga rosa rosett typen, men kanske vill jag ändå ha en liten känsla av saga och romantik. För jag är ju inte speciellt stel och stilren heller. Haha. 

Några saker är säkert och det är att jag absolut inte vill gifta mig i kyrka. Jag ska gifta mig borgligt på sommaren i strålande sol. Nära naturen och bara vegetarisk mat på menyn. Ett grönt och miljövänligt bröllop med mycket människor, mycket musik och mycket fest. Jag gifter mig gärna innan jag får barn.

Jag skulle inte ha något problem att lämna över planerandet till min familj.
Jag tror faktiskt dom skulle fixa det bättre än vad jag skulle göra.


Vackra killar

Kan inte sluta förundras över hur vackra mina små pojkar är.


Zsa zsa zoo

Towa var här och fotade de vackraste blå ögon i världen.V.Blogg

Förra Veckans blogg var www.lostcyclist.com, Lars Bengtsson som inspirerade med sin otroliga resa på cykel i 50 länder. Det är nog inte bara jag som blir fascinerad, inspirerad och peppad att verkligen göra den där resan man bara drömmar om och som aldrig verkar bli verklighet. Det är ju verkligen den kan och SKA bli känner jag.

Denna vecka fortsätter vi att bli inspirerade, och då av Minellizmakeup.
Jag sminkar gärna både mig själv och andra, tycker det är otroligt roligt och får ofta höra att jag är duktig. Men är inte det minsta utbildad! Denna tjej ger mig tusen idéer på vad man kan göra. Jag skulle önska att man vågade sminka sig lite färgglatt även till vardags. Med lite färg blir dagarna roligare. 

Veckans blogg kommer uppdateras och synas i "Gott & Blandat" menyn till vänster. För er som inte kan se den har jag gjort en kategori som heter Veckans Blogg. Där kommer jag lägga alla så att ni kan gå in och läsa och se vem det är denna vecka. 

Glöm inte att tipsa om du vet någon blogg som är spännande!      
Hudnära

Jag kan sitta och redigera bilder i PS hela dagarna, det enda som hindrar mig är jobb och praktiska tråkiga saker som att diska och tvätta. Ska bjuda er på ett riktigt enkelt sätt att fixa gott te. Skär  ner några skalade klyftor apelsin i ditt röda te, ta bort allt det vita på apelsinen med. Och klicka i lite god honung. Vips..så har du ett gott och friskt te.

* Rött te
* Apelsin
* Honung


In Tokyo

Vad händer i dag? Zsa zsa zoo och Amazonas ligger och sover, dom har varit ute på ballkongen en sväng och kom in med skräpiga tassar. Jag ska inte dränka er med bilder, för det kan ju faktiskt finnas ni som läser min blogg och inte är ett dugg intresserad av katterna. Jag måste klippa och färga in nån rolig färg i håret....

Nu frukost, ägg kanske.


Kattlek

Våra vilda små busfrön fick idag ett klösträd. Det tog en stund innan dom förstod vad det skulle användas till men efter några minuter var det fullt ös och verkligen tur att vi skruvade fast det i väggen. Nu sover dom båda två längst upp. faktiskt riktigt billigt om man jämför med priserna jag sätt på nätet. Detta är cirka 2 m högt och kostade 2500, men vi fick det för 2200 pga att dom hade borrat fel i en platta, det syns knappt.


Earth Hour 2009

Missade faktiskt Let´s Dance i går kväll, men kollade igenom danserna i dag på TV4. Är riktigt glad att Magnus vann, han förtjänade det verkligen. Vilken utveckling han har gått igenom! jag borde önska mig några danslektioner i 27 års present. Det får väl stå mellan det och körlektioner. Ja, har ni hört nåt värre? Jag har fortfarande inget körkort.

Vi börjar så smått känna oss bekväma med varandra katterna och vi. Det är en hel vetenskap att lära känna sin katt. Har trots allt haft katter i hela min uppväxt så jag känner igen vissa tecken och kan avgöra om vi har att göra med en arg eller en glad katt. Haha. Tror dock inte Anders besitter samma kunskaper.

Vad gjorde du under Earth Hour 2009?
Gissa vad jag gjorde. Mina katter lekte rövare på en stol och jag fotade, samtidigt förundrades jag över att så mycket var nersläckt i stan. Grannarna hade det svart som natten och det enda som lös var ett fönster på en skola bredvid.
Gatulyktorna utanför gav mina bilder det röda skenet.

Äntligen hemma!

Update:
Såhär såg det ut nu på morgonen efter en stunds lek. Båda somnade i soffan till slut.I går kväll när vi öppnade buren här hemma studsade den ena ut, det är så roligt att dom redan har så klara personligheter. Vi har en som är supertuff och inte det minsta rädd för någonting. Medans den andra är lite blygare och fin i kanten. Det tar nog några dagar att känna av vem som är vem när det gäller namnen dom ska få av mig. I natt har dom levt rövare men jag har kunnat sova ändå, värre var det med Anders som var tvungen att vara vaken för att titta på dom - "Jag kan inte sova, dom är ju sååå söta så jag måste vara vaken"

Ljuset var kasst i går när jag försökte fota, nu på morgonen ligger dom och trycker som om det just gick upp för dom att dom inte är där dom brukar vara. Jag är iallafall glad att dom har varandra där under soffan. Fler bilder kommer så klart när dom kryper fram och vill vara med och leka igen.
Walk in closet

Nämen dra på trissor! Jag kände inte igen lägenheten som nu ligger på blocket för att bli bort bytt mot en etta. Men det är ju min och min ex flickväns gamla lägenhet. Så där fint hade minsann inte vi det. Tapeterna i hallen är verkligen läckra. Lite galna med det rosa men det gillar jag. Synd jag inte har en etta så jag kan byta mig tillbaka den där. Men å andra sidan vad ska jag med två lägenheter till. Ha en som walk in closet kanske

Titta in i morgon kväll så får ni se bilder på de nya familjemedlemmarna!
Godnatt ♥

Tänk efter föreJag har stört mig ett bra tag på ALLA djur annonser på Blocket.se, kan det verkligen vara möjligt att alla dessa människor helt plötsligt "bara" blir allergiska. Har dom aldrig känt någonting innan som gett dom ett tecken på att inte skaffa en hund eller en katt. Aldrig fått snuva, aldrig kli i ögonen? Ingenting som kan ha förvarnat!?

Helt plötsligt blir dom..allergiska och måste placera djuret i ett annat hem. Det finns inget öppet köp när man tar hand om ett djur. Det finns snarare bara en massa förvirrade djur som flyttar mellan olika hem för att man vill prova på. Bara ha katt på lite skoj och till hälften. Testa och se. Kanske vill man ha eller inte. Känna av för att veta. OM DET GICK skulle jag verkligen behöva göra just detta med ett barn, vill jag bli mamma, kan jag prova och känna av? Undrar just hur många som skulle gå i taket då.

En medelålders kvinna var här och titta på lägenheten, jag har inget emot att bo med någon betydligt mycket äldre än mig själv - det gör jag ju redan ;) Haha. Nä då. Men nej det skulle inte vara ett problem med henne. Problemet smög sig snarare på och när det visade sig att jag skulle bli kattvakt för att hon egentligen inte skulle bo "så mycket" hos oss och tyckte det skulle vara praktiskt om någon kunde passa kissen medans hon pendlade. Då blev det ett problem. I morgon hämtar jag två små katter som behöver all min uppmärksamhet. Jag vill inte ta hand om hennes katt också.

Varför vill ingen hyra vårat rum?
Full av slantar

Kära lyxfällan.
Jag erbjuder mig att ge era deltagare en gratis weekend hos mig, en helg dom aldrig kommer glömma. Vi sparar pengar, går inte på restaurang och fönstershoppar inte ens. Vi spelar alfabet på vardagsrumsgolvet och dricker te. Jag ger dom en lektion i hur man kokar soppa på en spik och hur man sedan fryser in 5000 påsar spik kokad soppa i frysen. Jadå, det får plats. Det är bara att pressa.

Mina pengar svämmar över och jag vill gärna bidra med några användbara råd.

Med vänliga hälsningar// Stålar Sara


Plugga igen?

I dag träffade jag min kusin och var det inte för honom skulle jag aldrig komma på tanken. Men reseproducent verkar vara någonting för mig. Nu har jag ägnat mest hela dagen till att söka utbildningar och fundera. Vill jag bo i Orsa. I så fall - vart i Orsa bor man. Jag känner att jag är SÅ REDO att börja plugga igen. Mitt stora huvudbry har aldrig varit OM utan VAD. Har också spanat lite på turismutbildningen i Östersund.....

Kanske har du något spännande tips?
Hmm, underbara frågetecken. Det känns som att det äntligen händer någonting.


Älskling kan du ta en fin bild på mig...
Nej inte på blommorna. På mig!Kolla jag ligger länkad från Mr "Veckans blogg" Lars Bengtsson.


Otrogen?

I flera dagar har jag sneglat, jag har suktat och längtat. Blängt på det jag har. Kan inte för en sekund förstå varför jag valt som jag gjort. Jag har tjuvkikat, flera gånger varit på väg att slå numret, ringa, säga hej. Jag har ångrat mig. Jag har förbannat mig över skit i hörnen. Varför tar ingen tag i det och städar upp? Tankarna har snurrat och jag har funderat. Kan jag få någonting bättre? Jag har varit otrogen. Men nu, när jag sitter här i soffan med nytvättat hår och känner doften av citrusluktande golv. Då vet jag varför jag försälskade mig i denna lägenhet. Jag kommer aldrig byta bort den.

Den behövde bara städas. ♥


Felfri - på många plan

Tacopajen fick fungera som middag i dag igen. Men jag drygade ut den med lite vegetarisk smörgårdstårta som jag fått av Anders mamma. Åh den var så god! Det är verkligen lyx, det är inte så ofta man bjud på vegetarisk sådan.

Ni glömmer väl inte tävlingen?


Mitt första bevis på vilken felfri kattägare jag kommer att bli.Ser du vad jag ser?

Det har visat sig att inte alla kan se min "Gott & Blandat" Meny. Ser du den?
Kanske någon som vet vad detta beror på? Någon mera datanördig än vad jag är, jag har faktiskt inte den blekaste aning om varför det kan vara så. Men någon borde ju veta? Jag blir frustrerad när jag inte ens kan googla fram svaret. Lika frustrerad som jag blev härom dagen då jag försökte googla på varför asiater blir så röda i ögonen av alkohol. I dag tror jag att jag hittade svaret? Fast det säger inget om röda ögon dock. Men ändå.

"85% av östasiaterna dvs. Kina, Japan, Korea, Tailand, Taiwan etc. Saknar ett ensym i levern som bryter ner alkohol. När de dricker uppstår en sorts allergisk reaktion och de blir röda i ansiktet och på kroppen beroende på hur mycket de dricker. Det innebär inte att de blir mer berusade utan endast rödflammiga. Däremot är många östasiater mindre i storlek och har inte alls samma alkoholvanor som vi västeuropéer, därför blir de i många fall lättare berusade.5% av européerna saknar detta ensym och reagerar precis likadant."

Tror vi på detta?


Snart kattbebisar

Gjorde en galet god tacopaj i kväll. Bönor, lite färska tomater. Tomatkross och sojafärs. I med en påse tacokrydda och en vegetarisk buljongtärning och keso. Ta en smaksatt keso så blir det ännu bättre. Degen = 75 g smör, 3 dl mjöl, 3 msk vatten och lite salt. Lätt som en plätt och in i ugnen.

Nu räknar jag timmar tills katterna är hos mig. Har shoppat kattlåda, kattsand, mat och fick till och med en stor plåthink klädd med ett foto på en katt att ha torrfoder i. Tasseborg är verkligen stället att handla djurprylar på, vilken personal att vara trevliga! Så skönt också att man slipper se burar med djur bara för att man vill handla kattmat. Helt i min smak, en djuraffär utan djur i bur.


Det är så typiskt Anders att nypa mig i kinden. Så även här.


Män som hundar?

Män som hundar?
Man måste styra sin pojkvän med en fast hand, rutiner och raka regler.
Annars blir han förvirrad....


Känner ni igen att ni måste uppmuntra, påminna, locka och tramsa med era pojkvänner?
Läste en artikel för väldigt länge sedan i SOLO om hur man kunde uppfostra sin pojkvän. Själva grunden i uppfostran är att sluta vara den tjatiga och istället jobba med det undermedvetna hos killen. Smyga på honom och förändra hans dåliga beteende, fast han ska inte märka det. Bara tro att det var hans egen idé att förändras.


Varför måste vi påminna våra pojkvänner om att vi finns, ska inte det vara en självklarhet i relationen?
Varför måste vi berömma om sexet är bra, borde han inte känna det själv?
Varför får vi inte säga "Shit vilken ful skjorta, ta på dig en annan" utan istället ska säga"Men oj älskling, den va fin. Den var du supersnygg i. Ha på dig den oftare. Vilken fin färg. OjOJOJ. Wow. Sexbomb!" Om den vi gillar. Fattar han inte själv när vi säger - FUL - FIN - FUL......


Varför spelar män och kvinnor ett spel med bortglömda och hemliga regler som ingen känner till? Det ska lockas och kittlas och rakas ben, vi ska vara spännande och intressant men inte för på. Vi ska inte kräva för då skräms vi. Vi ska inte förakta oss själva för då är vi oattraktiva men inte heller älska oss själva så mycket att killen hamnar i underläge och inte känner sig värdig nog.


Uppfostrar du din pojkvän?


Solig isig dag


Solen gjorde det svårt att sitta inne i dag.
Det är inte många städer som kan skryta med en vinter plaja mitt i stan där alla lapar sol, en skidbacke, grillsugna stadsbor och islandshästar på isen. Jag har latat mig och känner mig slut efter dagens garvanfall.


* En bra och förvirrande story.
* En telefon.
* En mamma som har mycket att hålla reda på och gärna inte tar parti för någon för att slippa att hamna i bråk.

Hoppas ni haft en mysig dag ♥
bloglovin
bloglovin
bloglovin


Resor och att tatuera är mina stora passioner i livet. Är jag inte på resande fot har jag ständigt en resa planerad. Klicka in dig på länken Resor för att läsa mer och bläddra bland bilder. Är gravid och väntar vårat första barn i Juli. Ser fram emot att planera våra resor. 2 vuxna + 1 barn. Helt nya äventyr väntar, följ med!

Delar mitt liv och min underbara lägenhet med pojkvän och tre fina katter. En ragdoll *Iggy Zsa Zsa Zoo. En blandis *Dimitri. Och vackra sphynxen *Bemisu be sure i´m beautiful.Resor webbhotell sverige

Blogglista.se

RSS 2.0