Fniss fniss




Första advent och jag har inte ens julpyntat. Då är det mysigt när resten av staden lyser av ljusslingor. Gågatan idag var full av rödrosiga barn och påpälsade vuxna. Jag ska nog ha en adventljustake trots allt.

Kollar på sanningens ögonblick nu, haha. Det är så roligt att se hur dom klipper ihop och lägger in tokiga miner i "tysta minuten" ögonen blir stora. Dom sommar in svettdroppar, en min man gjorde i pausen ligger helt plötsligt in klippt i den svåraste frågan. Dom är roliga - Kanal 5. Som inte ens kunde bjuda på mat när vi spelade in. En speedad man med kritvita tänder bad oss till och med att nappa på Pontus inviter - ni vet det blir ROLIGARE TV om man pratar och inte bara svarar ja och nej. Vadå nappa? Ingen säger väl åt oss att prata om vi inte vill.

Först nu tänker jag på att jag satt i den där soffan och muttrade åt att dom trodde att dom kunde bestämma vad vi skulle säga, hur vi skulle reagera. Gärna över reagera om vi kunde! Nej jag skrattar åt kanal 5, jag skrattar åt Pontus och hans fjantiga program. Vi skrattade oss igenom hela programmet, syns inte det? Haha.









Efter kvällen

Huvudvärk och stekta ägg.
Nu sover jag nog liiite till.








Pink party och glögg!

Ikväll blir det glögg fest, jag köpte Blossa. jag gillar inte riktigt när glöggen bara smakar sprit eller vin. Nej så lite alkohol som möjligt i glöggen så kan man fylla på med det från någon annan förpackning. Typ en Black Tower tetra! Nej det ska bli riktigt skoj, vi ska elda i öppen spisen, snacka skit (försöka att inte bli osams?) Och sedan blir det pink party på Twain.
På tal om det - bäst jag letar fram lite rosa plagg.





Haha!


Blåbär

Lika som bär!?




Mer än vanlig

Jag har spikat upp fyra tavlor som jag fått av Anders mamma. Svart vita foton på Östersund av Arvid halling. Dom är väldigt vackra. Och passar perfekt på våran lilla vägg i hallen. Jag höll på få ett litet nervsammanbrott när dom inte hängde i samma höjd men det löste sig till slut. TÅLAMOD. Jag har faktiskt det.

Idag är jag finare än vanligt  ♥






 


Juletider


Jag gillar väl inte julen så där supermycket. Jag menar, jag vill knappt julpynta. Jag känner ingen stämning, jag handlar inte galet mycket julklappar och äter inte ens julskinka. Men ju äldre jag blir ju mer känsla för julen får jag - tror jag. Våran stora lägenhet skulle må bra av lite julpynt, iallafall en julstjärna i fönstret.

På lördag ska vi dricka glögg och elda i öppen spisen. Vilken mysig förfest eller hur?

Min nya header passar ju utmärkt nu i vinter, blått hav och vit strand. Vad mer kan man önska sig!?


Ja nu ska ni få höra


Ja nu har vi pratat så länge om att öppna en shop.
Och HÄR är den. Haha. Och vad ska jag sälja där kan man undra?

Kanske julkakor? Pyssellådor? Disktrasor med tryck?
Ja idéerna är många och idag fanns till och med förslaget att syrran skulle börja sälja tjänsten att shoppa julklappar åt andra. Ni vet vem orkar egentligen hitta på någonting att köpa till farmor? Eller sälj dig själv. I dag verkar man kunna köpa det mesta. Men nej - jag ska faktiskt ta tag i nåt jag länge velat göra. Trycka mina motiv på t-shirts.

Det var lättare att fixa denna sida än att faktiskt hitta någonstans att trycka. Men jag har kommit en liten bit på väg, och med ett halvtidsjobb har jag en massa tid över till annat.



Camera

Idag ska jag en sväng på Spa Kliniken och shoppa upp ett presentkort. Jag har tänkt mig en skön ansiktskräm eller i.d mineral fondation. Jag får se hur det blir. Det går ju ut i början på December så lika bra att jag gör mig av med det innan jag kommer på att det är för sent.  

Idag har jag på mig min sköna Cherry Berry design camera tisha!!

Vad gör ni idag? Lönen har ju kommit.



Sponsra


Ja nu behöver vi bara någon som vill trycka några åt oss. Som vi kan hänga upp på stan!




Vinterland

Hej mitt vinterland!
Jag har gjort en shake av is och annanas juice - så jäkla god. Men med iskalla fötter och snöstorm utanför fönstret är väl inte iskall juice det första man vill dricka. Men det för tankarna lite tillbaka till värmen. Rådhuset är så vackert med vit snö på det gröna taket.

Vad blir det till middag, dagens ständiga fråga.





Sommardrömmar

Dessa kalla tysta mornar. Jag kan inte sova. Trots de sena nätterna är jag klarvaken kl 06. Även fast jag blundar tittar mina ögon. Jag försöker kura ner mig i värmen igen, känna kudden mot min kind. Gunga mig själv till söms. Ljuden hörs alltid genom väggar, fönster, dörrar. Bilar. Hundar. Måste kolla telefonen. Det slutar med att jag kliver upp, hittar varma strumpor, gör en macka och kollar bloggen. Och lagom till det hör jag traktorer som skottar snö. Storm.

Jag känner fortfarande solen på min hud, det salta vattnet som svider i såriga myggbett. Det enda min hud har som minne är det torra partier som flagnar, det bruna försvinner. Kanske snabbare för att smälta in i det vita landskapet vi bor i nu. Det knarrar lika att sätta nakna fötterna på snäckor som trycks ner i sanden. Som att sätta skobeklädda fötter på ny fallen snö. Jag känner mig hemma.



Kramar från Sara


Det är så härligt att vara hemma igen och kunna ha mysiga kvällar med den bästa som finns.
Vi har garvat oss igenom timmar med en kamera i handen, fotat bilder till den nya bloggen. Snart flyttar vi och kan sätta igång med att leta sponsorer. Men vart börjar vi....

Nu är det godnatt.
Till Emma och Mackan med
som sover i rummet breved.




Borta bra men hemma bäst?

Jag är hemma.
I går tog vi en lång vinter promenad till Elgiganten, jag tycker vintern är helt underbar och jag är sötare i vinterkläder än i bikini. Haha. Jag tycker inte jag har gnällt så värst mycket som ni påstår. Jag har haft det underbart och vet att det är få förunnat att kunna resa så som jag har gjort det senaste året. Billigt men i lyx. Vi fick åka business hem och jag är så glad att mamma fick möjlighet att uppleva det! Hon jämförde det med att ligga hemma i soffan framför en bra film och bli serverad, och ja. Det är ju så.

Planerna framöver blir Spotlife träff med tre rätters middag i Stockholm nu till helgen. Spotlife har tagit över designen och marknadsföringen av Emmasresa bloggen. Helgen efter blir det kryssning med CHICOLA - en organisation för latinamerikaner (varför ska jag på den kryssningen då? haha) Men Emmasresa bloggen är ett projekt där vi ska till Colombia för att hitta Emmas rötter. Och då ska vi så klart vara med i den föreningen. Vi kan få många bra tips och ideér om inte annat.

Den först December börjar jag på Ticket.


En medelålders fet vit man med en thailändsk ung vacker tjej, är det lycka det?





Sista dagen i paradiset

I morgon bar det av till Bangkok, ska bli skont. Jag har lite hemlangtan nu faktiskt.
Dagen har varit mulen och blasig, sa typiskt nar det ar sista dagen! Men jag lyckades branna mig iallafall, smorjde in mig i cocos olja och nu ar jag rod pa knana och laren, inte minst i ansiktet. Cocos olja har jag fatt vetat ska vara bra som solskydd? Men inte pa mig tydligen....

Nasta Koh Chang resa vet jag redan vart jag ska bo. Pa Koh Chang Kach Spa & Resort i lyx. Och sen bohemiskt pa Independent Hostel.

Snart ar jag hemma i vanliga vardagen igen, med en pojkvan som jobbar heltid!!Hur kommer allt att vara da? Spannandeska det iallafall bli med nya jobbet pa Ticket!





Gott och blandat

Idag fick vi iallafall se en fin solnedgang, som jag har vantat! Haha. Men med min vanliga otur sa dog kameran, men nagra fina bilder fick jag. Sa nu kan jag inte lagga upp bilder jag har tagit idag..men dom hade bara liknat de jag redan visat. Bla himmel och blatt hav. Men jag letade lite pa USB minnet och hittade lite blandade bilder ni inte redan sett (tror jag) Hall till godo sa kommer dagens bilder i morgon. ♥



Stannat for lange...

Jag ar lite less pa cury och ris nu - jag trode INTE man kunde bli det!? Men overallt far jag samma starka mat och jag har ont i magen. (Jag vet Emma, du har ratt) Och overallt moter man samma smiliga thaimanniska som inte fattar ett dugg. Okej, alla behover inte kunna engelska. Men sag da till att du inte fattar istallet for att nicka. Jag stor mig mer denna gang i thailand an min forra. Varfor?

Iidag at vi faktiskt potatis och gronsaker pa Buffalo Steak House. Mamma at pasta. Inte billigt, och ingen vidare Iskaffe heller. Men iallafall nagonting som smakar anorlunnda. Haha, vi ar lite for rastlosa for att stanna sa har lange pa en och samma strand marker vi nu, men hotellet ar redan betalt och vi aker hem om nagra dagar.

Jag har brannt mig pa vaderna, det ar ett evigt smorjande for jag vill inte flagna som en odla.

Jag tycker bra om Thailand, bast om Koh Chang, hit aker jag med Anders om vi inte drar till Sydamerika nasta gang......

Inte fler bilder undrar ni? JO, men inte fran idag.



Moppe

Idag tog vi tjuren i hornen och hyrde en varsin vespa!
Mamma log nervost och rokte ett par cigg, sedan bar det ivag backe upp och backe ner. I 3 timmar korde vi med stressade billister i roven och skrattade, eller jag vet inte - jag var radd.

Vi sag apor och letade efter mysiga fik med hangmattor, men insag efter 2.a 3.e 4.e att vi nog inte skulle hitta just DET som Towa pratat om. Gjorde vi? Vi hittade iallafall bungalows pa Lonly Beach som heter Sunset Huts och undrar om det kan vara ratt stalle? On ar ganska stor men jag tror vi prickat ratt. OCH jag sager bara det att jag ar glad att vi bor i mindre lyx pa denna strand an i en skitig bungalow pa Lonly Beach!

Har lamnat in tvatt nu, vi ska ga och ata men inte det mista hungrig. For mycket stark gryta till lunch och jag mar illa.





White Sand Beach

Det hander inte sa mycket nu. Slappt och stilla. Vi solar, badar, solar, ater, badar, dricker frukt drinkar, badar, solar. Vi har flyttat till ett mindre fladigt hotell men det ligger ocksa pa White Sand Beach. Men det finns pool och havet alldeles utanfor dorren typ. Vi trivs. Men kanske ar det dags for en liten moppe tripp?

Jag forsoker komma in i en bok, jag har borjat pa tre bara idag men ingen av dom passar mig. Kanske lite less pa att lasa, eller sa ar det bara fel bocker. Men i kvall ska jag borja pa den fjarde - den maste passa. Haha./ Annars far nog mamam spader pa mig i morgon om jag inte kan ligga still i solen. Har varit som ett rastlost barn idag.

Vi plockar snackor - saklart. Mamma ar ju har.





Lite blandat

Vi akte bat och bil i 4,5 timme idag, fran Koh Samet till Koh Chang. Visst jag tycker Koh Samet var super mysigt, lugnt och stillsamt. Vit sand och rent gront vatten. Men ar det nagaonstans jag vill aka igen sa ar det ABSOLUT Koh Chang. Underbart. Paradis. Kanske beror pa hotellet vi nu bor pa som verkligen smakar lyx med sin stora pool alldeles bredvid stranden och havet. Vi bor for 250 kr natten/per pers. Men flyttar den 14.e till ett annat hotell har bredvid, inte lika snyggt pool omrade, men vada! Vi far sol iallafall.

Har shoppat t-shirts idag, ascoola tryck som inte finns hemma. Mitt basta kop hitils!

Ahh, nu ska jag strosa ut pa gatan och andas varm thai luft...

Jag alskar er!










bloglovin
bloglovin
bloglovin


Resor och att tatuera är mina stora passioner i livet. Är jag inte på resande fot har jag ständigt en resa planerad. Klicka in dig på länken Resor för att läsa mer och bläddra bland bilder. Är gravid och väntar vårat första barn i Juli. Ser fram emot att planera våra resor. 2 vuxna + 1 barn. Helt nya äventyr väntar, följ med!

Delar mitt liv och min underbara lägenhet med pojkvän och tre fina katter. En ragdoll *Iggy Zsa Zsa Zoo. En blandis *Dimitri. Och vackra sphynxen *Bemisu be sure i´m beautiful.



Resor webbhotell sverige

Blogglista.se

RSS 2.0