Hem äntligen! :D

Kocka = håll koll på världen.

Första dagen på julrean piggade syster Emma upp mig med raffiga spetstrosor från Lindex. Kanske blir dom jag tar på mig efter mitt långa spa bad i min lägenhet, idag får jag åka hem! Jag vill sjunka ner i bubblor från lush och somna i min nybäddade säng. Och i morgon ska jag göra absolut ingenting.....


Önskar att mitt nyår kunde bli glammigt och skimrande, med klackar och glittrig make up. Men ser framför mig en rätt nöjd Sara i mysbyxor med en kopp te i handen. Nu är det lugn och ro som gäller, och skulle jag spåra ur är det du som påminner mig!


image735

image734

Ros

image732 

Att vakna med en ros brevid sängen kan göra vilken morgon som helst härlig.
 

Hoppas på att jag får åka härifrån idag, och blir jag kvar håller jag tummarna för att jag fortfarande får ha lyxsviten (eget rum) Igår togs isoleringsskylten bort och jag var på Coop med Ove, Emma, Anders och Emma, haha, ja Coop...finns det något bättre alternativ än Coop när man har permis från sjukan?

Känner mig lite vilsen efter några dagar här inne, vad händer i världen egentligen? Känns som jag har sovit bort tre dagar. Det enda jag vet är att det är minusgrader idag - det var sköterskan så trevlig att berätta - jahapp. På något sätt hoppas jag att mina isoleringsdagar ska få mig själv att inse att jag faktiskt har en kronisk sjukdom jag borde ta hand om och mig själv, göra några små ändringar i min livsstil, tänka efter föra.

Egentligen handlar det inte om några uppoffringar - bara smartare val.

Mat lyx 2 + trisslotter

DSC01393.JPG 

Lunchen, snart kommer middagen!
Kolloskopin är gjord och jag känner mig mera upplåst i magen än tom. Känns märkligt.
Nu vill jag inte ha nån mat, och det var inte lika gott att äta igen som jag hade hoppats på.

Jag har fått trisslotter, nu ska det skrapas och vinnas.
Lycka Till Sara!! :D

Lyx frukost?

DSC01392.JPG 

Japp i morse fick jag frukost, och jag är förbannad - jag skäller på läkare, sjuksystrar, undersköterskor. Igår 18:30 fick jag in 3 liter laxabon som skulle drickas upp innan jag somnar för att det idag skulle göra en kolloskopi, jag gruvade mig, jag drack, jag grät och hade ont i magen - men jag drack. Och idag säger läkaren att det inte är säkert att min undersökning över huvud taget behöver göras! VA!? Vadå inte göras? Varför får jag då dricka skiten hela kvällen om den inte ska göras?
Kommunikationsproblem på avdelningen? Läkaren hade ingen aning, jag ifrågasatte med att han antagligen ordinerat mig laxabon och det hade han ju gjort. Det är jag som inte förstår någonting.

Ja min frukost är två ostmackor, te och nyponsoppa. Inte direkt hotell radisson frukost. Och till råga på allt blir jag kanske sjukskriven i tre veckor. TRE veckor? Jag hinner glömma bort mitt jobb, inte ens när jag är där varje dag så har jag koll på vad som händer, det är ju nya grejer hela tiden. Efter tre veckor är det garanterat ett nytt jobb.


Nej jag har ingen respekt för den förvirrade läkaren på denna avdelning.


Less på Isolering

image728

Nej nu får det vara nog, jag vill gå ut i friska luften. Känna vinterkyla mot kinden och använda nya vantar och mina handledsvärmare. Vill fika grillad sandwich med halloumi, tomater, champinjoner och tsatsiki på PAUS. Att inte få tugga på någonting på flera dagar gör verkligen mig tokig, snart tuggar jag på täcket.

(bilder från telefonen - Emma T på PAUS, utsikten härifrån i morse och Emma, Ove och Anders på Mark Twain i Lördags, vi käkade supergod mat och umgicks, fick i mig en halv tallrik pasta med ädelostsås och grönsaker. Det gör vi om fast då ska jag dit med bättre aptit)


Godmorgon

Nu har jag krånglat lite med sängen ett tag, duschat, plockat ögonbrynen, kollat nyhetsmorgon, skrivit sms, ringt min teamledare (utan att få svar) skickat fler sms, druckit näringsdryck och satt en ny kanyl i högerhanden. Har liiite långtråkigt men är på mycket bättre humör än i går kväll då jag fick ett minimaliskt vredesutbrott. Jag erkänner att jag inte har mycket till tålamod och tror nog ibland att jag har bättre koll på min egen kropp än vad läkarna har. Jag är så jäkla fånig...och tjurig.


Börjar mellandags rean idag?
Sitter och tittar ut på skidbacken, ingen som åker idag eller så är jag för tidigt uppe.
 

Funderar på nyår och om det ens är någon idé att planera.
Vad är dina nyårsplaner? Berätta! :D Nyårslöfte?


 


Hehe

DSC01388.JPG 

Här ligger vi i sängen och myser, nu spelar vi familjegeni och ska kolla på tomten är far till alla barnen kl 20:00. Jag tänker på mat, på Lilla Siam, Pizza, Choklad och frukt. Jag ska inte göra annat än att äta när jag kommer härifrån. Ge mig mat!!

Mysig jul i Husås

image718
(som vanligt är Towa först med att lägga upp bilder så jag snor av henne)


Underbar jul och tack mamma som fixar och donar och stökar och får allt till att bli så härligt, jag fick vara hemma och umgås med det bästa som finns. Familjen och yrvädret Wilmer såklart, jag låg i soffan och tror varken jag bidrog med julstämningen eller bra humör. Men hela familjen var samlad och det krävs mycket innan vi lyckas med det. Det vart en mosad potatis med smör, en halv halv avocado och ett halvt ägg på jultallriken, mums! Jag behövde inte mer, sen var det soffan igen och slutet på Kalle Anka på TV.

Tomten kom aldrig så pappa fick rycka in, det vart kaos med barnen och julklappar slets upp till höger och vänster. Haha, roligt att se stora ögon och skrattande kinder. Jag tror Wilmer fick allt han önskat sig och det tusen gånger om. Jag fick mycket fina saker jag med och han knappt tacka innan jag och Anders lite stressigt åkte från Husås för att plocka upp Emma och Mackan i Borglunda, sedan väntade spel, kex och ost framför TV.n hos Anders, jag somnade i soffan. Matt men glad, en utav de bästa jularna tror jag trots att jag är dålig.


Towa backar in i Anders brors frus bil.

Towa - MAMMA! vems bil är det där??
Mamma - Det är Anders bil
Towa - Men vad gör DEN där?
Mamma - Han har parkerat den där...

Inte det minsta roligt jag vet Towa, men vi skrattade lite åt det olyckliga.


Godmorgon

image717

Han är lagomt bestämd min läkare, och har liksom en butter min. Ser ut som att han ibland försöker le men det går bara si sådär. Han är rätt ung också, man kan ju tänka sig att en äldre läkare har lite svårt att bjuda på ett skratt men denna lille man kan det inte heller. Jag får åka hem idag bara jag är tillbaka innan 9 i morgon, det går att ordna.

God Jul!

Med ljusstake i fönstret, droppkanyl i handen, och nästan samma utsikt som hemfrån firar jag julaftons morgon på sjukhuset. Jag hade så gärna velat vakna med familjen i morgon, höra Wilmers prat och äta risgrynsgröt. Istället vaknar jag till fötter som trampar runt i korridoren och dörrar som öppnas och stängs. Jag har eget rum, tack som fan för det! Emma höll mig sällskap en stund på eftermiddagen och Anders från den stunden jag åkte in på akuten till det att jag somnade på våning 10 rum 7 kl runt 00:00. Hur skulle dagen sett ut utan alla supersöta som hållt mitt humör uppe.

Jag har otur med jular, känns som att jag varit sjuk nästan vartenda år, fick diagnosen ulcerös colit för 2 år sedan, juldagen 05. Nästa år ska jag inte planera någonting.

Jag önskar alla en härlig julafton!
Min plan är att åka hem över dagen, mysa, sitta i soffan, äta mosad potatis med smör, ge julklappar och sen åka och hämta Emma och Mackan i borglunda för att fira lite jul hemma hos Anders tillsammans. Äta lite ostar (om jag nu får i mig några) dricka lite vin? (inte jag) och sedan vara tillbaka på sjukhuset på juldagen (om jag ens kommer härifrån från första början)

Godnatt

Saras lilla julafton

 image714 


Jag har öppnat julklappar från Anders idag, jösses. Det finns ju nästan inga ord, vad kan man säga mer än tack?
Jag fick gröna sköna armledsvärmare från Gaupa, nagellack och ett halsband med en liten boll i - som man sprutar parfym på, allt från make up store! :D Och så fick jag en diamantring med matchande klocka, galet. Jag ska skina som en sol hela kvällen om bara magvärken går över, men det gör den ju nästan av sig själv när man får öppna så fins presenter. Tack tack tack......tack tack :D


Nu väntar en mysig kväll med Emma Ove Emma Jenny och Anders, blir det En liten röd? ;P Vi får se.


Jultomten

DSC01381.JPG 

Nu har jag en hög paket på golvet framför sängen, till er jag älskar mest i världen. Ibland är det så svårt att älska, och ibland känner jag mig så otillräcklig. Kanske får bli mitt nyårslöfte att sluta ställa så stora krav på mig själv. Kvällen på G3 igår var rolig, galen, härlig, bubblande, ÅHH ni är så sköna!! :D Lite bra musik, en tetra vin, tre systrar och bästa vänner. Inget blir bättre, inget blir så bra. Dagen ägnades åt fikamys på PAUS, bakis shopping på H&M, lite lagomt och vanligt kvälstjaffs med en whiskey berusad Anders och såklart har jag dåligt samvete för att jag vände ryggen till och gick, men det ska jag också lova mig själv, inga fler förlåt SMS där jag ber om ursäkt och försöker laga världen hel igen och inga fler tårar.

Idag tog jag tag i min papperslåda = där all post jag inte orkar öppna trillar ner (typ räkningar) jag och räkningar går inte ihop och det är faktiskt ett under att jag inte har någon betalningsanmärkning. Jag som är så slarvig, förstår jag inte att räkningar är någonting som ska betalas iallafall minst en gång i månaden? Tydligen har jag inte hajat och jag surar fortfarande över alla räkningar jag TRODDE jag inte hade men som jag tydligen har....

Varför känns det alltid som att man har mindre pengar än vad man tror, varför är det aldrig tvärtom?
Vart kommer alla räkningar ifrån som jag inte ens har?
Varför bryr jag mig ens, pengar är papper man lika gärna kan torka rent köksluckorna med.
Hallå?


Men dåligt

Igår var det sällskapsspel för fulla muggar med Emma och Mackan, familje geni och jag vann!
Gårdagens replik: Meeen DÅÅLIGT!

Är lite sjuk, förkyld och kall ända in i benmärgen. Ikväll blir det G3 :D Ses vi där?

Mohahaha hehe...

Men nu har jag bläddrat igenom så många bloggar så jag har blogghuvudvärk, ja man kan faktiskt få det! Tänk att man (eller snarare jag) har tid att skratta, håna, störa sig på och fördöma så många människor och så många bloggar. I det flesta fall tycker jag nog att jag har rätt i mina tankar om bloggen och bloggens ägare. Jag skulle aldrig skriva vad jag skrattar åt, ville bara berätta att jag gör det ;P


Skrattar du åt mig?


Ledig på Fredag och jag har nästan en vecka ledigt då..igen! JIPPI!


Frukost!?

image710

Jag har blivit totalt värdelös på att käka frukost, jag tänker inget annat än äggmackor och fullkornsflingor, havregrynsgröt med banan och soyamjölk, frukt och naturell yoghurt. MEN och det är ett stort men - jag har ingen frukost hemma. I morse fick jag i mig en rätt okej macka från Subway, jag struntade i dressing och ost och tog en massa grönsaker på.


Kvinnan bredvid mig på bussen sa - OJ vad du luktar gott!
Jag tänkte - japp, det är min härliga parfym och log trevligt tillbaka.
Kvinnan - Det luktar stekt lök, mums, nu blev jag hungrig och det är ditt fel.
Jag sa - ...............Ingenting (men tänkte - fan, jag skulle inte ha tagit lök på frukostmackan)

Jag försöker vara nyttig men min nyttiga sida har helt försvunnit - av lathet! Skäms!







 


Kittlar

Hade just en kund som frågade om man får ta med en väckarklocka på planet, ja det får man. Annars tycker jag man blir rätt bra väckt ändå, det är lampor som tänds, barn som skriker och flygvärdinnor med frukost.

Mina förlängda ögonfransar kittlar mig om jag tittar för stort, tur jag inte har Emma Thorén ögon ;P (Haha, du vet att jag älskar dina miner Emma) Nu ska jag ringa hem till Husås.


....hemlängtan (eller sänglängtan)

DSC01374.JPG 

Detta är vad jag roar mig med på rasten, bygga små berg av underbara saker att ha i handväskan. Egentligen är det inte rast men det ringer dåligt och då passar jag på att blogga. Det var två STORA beiga eko handdukar i min SAS julklapp, toppen, jag behöver hur mycket som helst att vira in mig i när jag har badat.

Nu räknar jag sekunder tills jag får gå hem och landa i sängen framför TV:n, hur mycket sömn och hur många tidiga kvällar behövs det för att jag ska känna mig på banan igen?

Vad är en männsika värd?

image708

Jag tittade ut och blev bländad av solen, fin bild men finare i verkligheten.


Anders idé att blogga om prislappen på en människa.
Jag vet att han skojade när han sa att jag är värd dryga 5 miljoner, men det var väl inte så dåligt va?


Men egentligen är frågan rätt intressant. Har du sett Schindler's list? Schindler vill köpa och betala i guld för att rädda judar som förföljts och får frågan vad en människa är värd. Finns det några pengar i världen som kan ersätta ett liv? Om det inte gör det, varför anses vissa människor mindre värda? Varför reas människor ut, som att dom skulle vara födda med extrapris, en stämpel i pannan där det står korttidsdatum. Är en människa värd vad hon tjänar, vilket jobb hon har, vad hon bidrar ekonomiskt med. Eller sätter vi värdet i att en människa är en unik varelse på jorden och därmed har ett unikt värde.


I min drömvärld spelar djur och människor på lika villkor, alla har ett unikt värde och förtjänar samma respekt. (otippat att jag skulle flika in det också)


Julklapp

DSC01372.JPG 

Julklapp från jobbet, jag är inte det minsta nyfiken och tänker vänta med öppningen till julafton.
(haha - jo tjena fiskfena)

Jag längtar hem, har ju shoppat en hel massa på Lush så nu väntar ett varmt skönt underbart doftande blått bad. "Big Blue BADBOMB ®, liknar en vacker, blå lagun med en vit våg på ytan. Släng den i badet för att skapa en djupblå badupplevelse, komplett med havssalt och allt. Få inte panik när badkaret fylls av äkta aramealger, utan låt dem och citronsyran göra din hud mjuk och smidig samtidigt som du andas in doften av lugnande lavendel och stimulerande citron. "

Disigt

DSC01370.JPG 

Härlig bild, ser ut som en oljemålning. Denna syn mötte mig när vi åkte från flygplatsen och hem, mina fingrar är kalla och såklart skulle Östersund välkomna med gråmolnigt väder. Första dagen på jobbet idag och jag grät hela kvällen, hade grym måndags ångest och önskade mig mer semester. Men här och nu känns det rätt okej.


Julen är här och även fast jag inte ska ha ångest över julklappar så visst fan har jag det ändå, har inte shoppat en enda och det jag hade att ge som julklappar har getts bort i förväg som presenter. Egentligen önskar jag att jag slapp bry mig, att ge ska ju kännas kul - inte som ett tvång. Men julen känns ju just så - man måste ge. Man måste vara glad och alla ska ha så trevligt, jag får panik av det och det blir tvärtom.  Jag surar och blir på dåligt humör.




bloglovin
bloglovin
bloglovin


Resor och att tatuera är mina stora passioner i livet. Är jag inte på resande fot har jag ständigt en resa planerad. Klicka in dig på länken Resor för att läsa mer och bläddra bland bilder. Är gravid och väntar vårat första barn i Juli. Ser fram emot att planera våra resor. 2 vuxna + 1 barn. Helt nya äventyr väntar, följ med!

Delar mitt liv och min underbara lägenhet med pojkvän och tre fina katter. En ragdoll *Iggy Zsa Zsa Zoo. En blandis *Dimitri. Och vackra sphynxen *Bemisu be sure i´m beautiful.



Resor webbhotell sverige

Blogglista.se

RSS 2.0