................

Igår bar det av till Mattmar en sväng fram och tillbaka, söta Jon körde. Allt för att Magdalena skulle ta sig till stan ;) Kvällen blev väl sådär, G3 och sedan The Rock - G3 igen. Rörigt när man ska springa fram och tillbaka, man tappar liksom bort stämningen lite.

Men jag log och var glad och det gjorde alla andra med....härligt.

Sitter just nu och tittar på Olle medans han diskar, haha, ja man kan ju inte påstå att han är snabb. Magdalena har kockat couscous och grönsaker.

Seg idag.


Ny insikt

Är i torvalla och käkar ost tortellini, mums. Men jag måste verkligen sluta med ost det innehåller ju ostlöpe som framställs ur ett enzym i kalvmagen (löpmagen). Blä hur äckligt låter inte det. Egentligen så borde jag sluta med allt som heter mjölkprodukter. Det får bli mitt nästa projekt.

Eller fan, jag gör det idag :) från och med nu är jag vegan, eller vi säger vegetarian som inte äter mjölkprodukter så slipper det bli så mycket att försvara med skinnskor och äggvitepulver i qourn. Vill ju gärna inte vara en vegan som fuskar, så lika bra att inte kalla sig vegan.

Blåser ju ute idag, jag som bara såg strålande sol genom fönstret tog varken med mig mössa halsduk eller vantar. Dumt det, var en sväng på konsum och handlade melon var ju lagomt kallt om fingrarna.


Grattis!



Igår fyllde Gunnar år och jag köpte bakelse :)
Denna målning fick han av mig, kunde ju inte lägga ut den tidigare då hade ju surprisen varit förstörd. 

Alltså jösses vad jag var nervös och orolig för intervjun på SAS igår, jag som aldrig brukar vara nervös. Men ni ska bara veta hur bra det gick, hur bra det kändes efteråt. Om jag får jobbet vette fasiken - men känns inte som att det finns någonting jag kunde ha gjort eller sagt annorlunda. Så får jag det inte är det inte meningen jag ska ha det - då får jag någonting bättre ;)

Har postat arbetsprover till Valand och konsthögskolan i Malmö. Innan den 13 april ska Kungl. Konsthögskolan ha sina arbetsprover, och Bildlärarprogrammet i Dalarna. Men känns skönt att iallafall ha skickat iväg hälften. Dom ringde från Scandic igår och ville träffa mig igen, tillsammans med direktören, det är jag kanske också lite nervös för nu när jag tänker efter. Tur dom inte har sagt något datum och någon tid, bara efter påsk sa hon. Så bara att vänta och se vad som händer. 



 


Wilmer

image180      

Det är inte bara jag som har fullt upp med måleriet, Wilmer blev helt lyrisk idag när Emma kom hem med färg penslar och duk. Roligt tycker jag att det finns någon mer i familjen som vill disskutera konst ;)

Pysalis & Kiwi

image178

En målning jag gjorde i Odense, tyckte den passade bra idag med sina glada färger när solen skiner. Hade en väldigt intensiv men kort kreativ period där, tyvärr var det bara denna som fick följa med hem pga platsbrist.

Känns som jag gjort allt annat än det jag skulle ha gjort idag, pysalis kiwi och nagellack i solen med mamma. Medans den stökiga övervåningen fick reda sig själv.  
Bildbevis nedanför.

Mamma - "Det är helt fantastiskt att det kan vara sånt här väder i slutet på mars! Jag bara ligger här och är så lycklig över att det är sånt härligt väder"

image179

Amanda

image176


Okej, jag ska sluta vara så feg. Jag säger att den är klar och visar den för er. Den heter Amanda.

Satt i solen bra länge idag, det syns jag är sådär lite bränd. Emma har köpt en sån underbart bra tandkräm, jag är en sådan som aldrig får nog av tandborstning och kan lätt borsta tänderna 30 minuter bara jag får sitta framför TV.n. Känns som att jag inte kan borsta tänderna nog länge - men finns det någonting negativt med att borsta..säg, tja..30 min?

Var länge sedan jag fick så otroligt mycket gjort som jag har fått dom här dagarna hemma i Husås. Super effektiv och dunder produktiv har jag varit. Inte det minsta social med familjen dessvärre.



Nr.2


    image174

Yes då var vi inne på projekt nr.2.
Antar att ni får de det färdiga resultatet när det känns okej, lättare att visa en bild och säga, euhm - ja - alltså jag är inte riktigt klar :) Kom på värsta smarta idén som hjälpte mig när jag körde fast i all ockra jag använde på denna bild. Stoppa in skiten i photoshop och ändra lite, fick en massa ideér och lättare att ändra där än på målningen. Om inte annat spar jag färg!


sommar

image173

Trött Sara på sommrigt kollage. Är hur varmt som helst på bron, dörren står öppen och Wilmer säger mamma mamma mamma titta mamma. Hon tokkörde med Wilmer på fyrhjulingen och ramlade, tur det bara var hon som slog sig rejält. Borde inte vara så att det är tryggare om den lilla 3 åringen kör sin fyrhjuling själv, haha men så är det nog.

Blev sent igår, jag kan inte blanda till dom färger jag vill ha fasen det är frustrerande det där när inte färgerna blir som man tänkt sig. Tyckte att färgläre lektionerna med Henry gav hur mycket som helst, men tydligen kan jag fortfarande inte blanda till en hyfsat snygg grön.

Nej det blir ingen bild på målningen ännu, nu är det bara kaos. Kanske inatt om jag har fått till färgerna ;)



Aha!

image172

Jo det blir så himla rörigt när jag målar och då är det allra bäst att göra det på nätterna när alla sover, så jag kan bre ut mig hur mycket jag vill. Fick en sån skön aha upplevelse och då är det dags för en uppdatering, jag har blivit som besatt igen - av bloggen denna gång. Den perfekta bloggen hur ser den ut, vilka färger är skönast att titta på. Vilka färger beskriver mig.

Målningen är faktiskt lite snygg såhär på bild, i verkligheten är den inte alls lika bra. Synd.

Ja, men...tillbaka till stöket på golvet då.

Release me

Åh jag gillar saab´s nya reklam, Release me är så vacker.

Okej, jag tror inte man kan krypa längre in i sig själv än vad jag har gjort idag. Tror inte det går att liksom utstråla så mycket "SHIT jag vill bara inte synas längre" tills jag hittade en bok i en liten inredningsbutik - va fan heter den nu igen, den på hörnet ovanför Moa´s skafferi. Någonting på 12 iallafall. Haha synd att jag inte kommer ihåg vad den underbara mannen som skrivit och illustrerat heter, men jag bara måste ha den. Fanns en lite textsnutt som handlade om att det inte bara är alkohol som gör en människa vinglig, att vara arbetslös gör det också. Jag skrattade gott och länge. Kanske är på tiden att jag ser mig själv som arbetslös!? Men herre jösses jag är ju det men förstår aldrig att det inte är såhär livet ska levas, jag har det ju skitbra. Kan göra vad jag vill av mina dagar, inga tider att passa.

Nä.

Jag ska ha boken iallafall.

Köpte färg och duk idag. Nu måste jag bara slita mig från datorn så ska jag uträtta stordåd. Beställde en skiva så grymt skoj att få den i handen efter några dagars fundering på vart den egentligen tog vägen Techari med Ojos de Brujo. Whihoo - de ska jag ha i öronen när ja målar, och jag ska inte måla med himmelsblått eller grönt.

Ser fram emot i morgon, varför? 
I morgon är det en må bra dag, det känner jag ;)

Nuså!

Nu börjar det arta sig, alla arbetsprover ligger på golvet. Jag vet vad jag ska skicka in, jag vet vad jag måste beskära och exakt vart det ska beskäras. Har betygskopior och mottiveringar klara, saknas bara personbevis! Är supertyst här nu, Emma sover och Wilmer tog med pappa på en sväng med jeepen, eller om det kanske vart tvärtom.


:)










Två målningar jag gjorde på Lunnevad, 80 x 120. Saknar utrymmet lokalerna och möjligheterna som fanns där. Men man ska inte haka upp sig på lokaler och material, skulle vara tråkigt om det var ekonomi och svängrum som bestämde om man hade råd eller viljan att vara kreativ.

Jag ska på intervju på SAS på torsdag.


 


 


bye bye dear friend!

image166


Jahapp då har jag till min förvåning helt plötsligt en ny telefon. Och denna fungerar! Min telefon var ju allt annat än bra, men den har hängt med ända sedan 2000 nångång! Så inget ont om den men när man inte ens hade teckning utanför Åhléns så var det åt helvete tråkigt...

Har svårt att hålla ögonen öppna, har kliat Tula under hakan tills hon somnade nu behövs det bara att någon kliar mig så somnar jag med.

Scandic

Började med chokladsug och slutade med att jag nu är besatt av tanken på att baka den perfekta muffinsen i den perfekta muffinsformen. Igår klistrade jag hjärtan och bokstäver på formarna, klippta ur tidningen café. Blev en härlig stor påse muffins till Olle. Jag hoppas han uppskattar den och såg vilket pillergöra det var att tejpa fast handtagen ;)

Har varit på intervju idag på Scandic, jag och mitt förvirrade huvud. Jag trodde jag sökte en städtjänst på dagtid. Men nix, det dom hade var en städtjänst nattetid och en annan tjänst dagtid med lite ansvar över städpersonal och lite receptionsjobb med möjlighet att lära sig en del dataprogram och bokningssystem. Det sista lät ju mycket roligare och dom tyckte verkligen jag skulle söka den tjänsten istället. Jag fick grymt bra respons och kommer att skutta fram hela dagen. HÄRLIGT!

 

Ska luncha på Prästgatan 12, antar att det blir soppa?

Det visar sig vara lite problematiskt att umgås så som jag gärna umgås med mina vänner. Sena nätter och långa kvällar gärna fullproppade med film och choklad, jag vet att jag iglar mig fast och inte kan släppa taget liksom. När jag verkligen är med någon så är jag det ända ut i fingertopparna, jag skulle behöva gå en kurs i hur man umgås lite lagom och lagom länge. Jag kanske inte behöver prata familj och relationer i timmar, behöver inte analysera sönder mig själv eller filmen vi just såg. Eller laga mat som måste stå i ugnen länge. Men jag gillar ju som det, att vara så. Men då blir det svårt när andra människor känner sig utanför och bortglömda. Säger som mamma säger? livet skulle vara så mycket enklare om man kunde dela upp sig i bitar och vara på flera ställen samtidigt.

Ni anar inte hur gärna jag vill hitta någon slags balansgång mellan mina vänner, en ännu närmare vän och min familj. Känns inte som att jag träffar någon så mycket som jag vill göra. Känns inte som att jag finns när folk vill att jag ska finnas för dom.

Det är svårt med förhållanden av alla de slag, inget är det andra likt så man kan inte jämföra. Jag tycker inte om att placera i fack och tillslut sätta namn på det. Är det så att det bara skapar en massa missförstånd och osäkerhet att vara i ett förhållande utan att bestämma vart man har varandra?


MumsigaSTORAMuffins

Det var inte så svårt som det först verkade, man ska tydligen inte söka på chokladmuffins utan på STORA muffins ;)

2 ägg
2 dl strösocker
100 gram smält smör
2 dl yoghurt (jag tog kokos yoghurt)
4-5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
6-8 aftereight plattor (jag tog mörk choklad med hallonsmak)
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader, cirka 15-20 minuter


Mums, blev supergott med hallonchokladen men kan tänka mig att aftereight gör dom ännu godare! Och dom ska nog vara i lite längre än 15 min, men kanske inte riktigt 20. Hmm...
Jag gjorde 10 st i stora muffinsformar, dom blev som vanliga lagomt stora muffins. så vill du ha STORA muffins så gör färre än 10, kanske 6-8.






HJÄLP!

Efterlyser muffins recept!
Hittar inget bra, jag vill inte ha dom kladdiga - jag vill ha dom fluffiga!

Jordgubbar tack

Så blir det när man börjat åka buss, jag stör mig på chafförer och människor, jag stör mig på barnvagnarna också faktiskt. Jag vet inte varför. Jag stör mig på hostiga tanter som ska sitta längst fram där jag vill sitta och bråkiga skitungar längst bak i bussen som slänger skräp på golvet. Usch hur jag låter.

När jag kom upp för den långa backen igår såg jag bussen och med mössan i handen och svinhala skor fick jag springa som en annan tok, busschafförskvinnan sa: Det där var inte det snabbaste du kunde springa, det såg väl jag. Jag skulle inte ha väntat på dig. Medans jag bara betalar halv biljett rinner det ur mig att jag garanterat springer snabbare än henne. Varpå hon snäser ska du vara kaxig kan du lika gärna kliva av.

Ja det hade hon väl lite rätt i att jag hade kunnat. Om jag var chafför skulle jag vara gullig och glad, och bjuda alla på resan snöiga måndagar. Idag behöver jag någonting som piggar upp, kanske jordgubbar.

Ska på Kornboden idag igen, kul. Vi bakade muffins igår - dom blev    jättemärkliga ser inte alls ut som muffins ska. Men smakar kladdkaka. Blir säkerligen gudomligt gott med lite grädde eller tofuglass på. Men köp inte tofuglassen med tre smaker - vanilj jorgubb och melon. Den är inte så god.

Kommer ingenstans med arbetsproverna och nu är mina pennor hemma i Husås, har inte heller några bra teckningar att använda mig utav. Så idag blir det inte heller gjort men i morgon måste jag.

Tänk om man kunde få vara slösa och slöa hela livet. Härligt.


Snöstorm

image164

Men snälla sluta snöa.

Vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt för att orka gå utanför dörren idag i all denna snö, har flera lager strumpor och tre tröjor ändå fryser jag! Ska äta lunch med Olle och han har fått strikta order om att inte använda ens en droppe kycklingbuljong. Varför ska det alltid behöva vara en chansning att äta hos honom. Vaknade i morse med en blåsa under tungan, eller vad det nu är - det känns blåsigt men jag ser ingen. Så kanske bara är inbillning.

Ringde kornboden och sa att jag ville jobba, jaha sa Robert kom på möte kl 17. Om jag ändå kunde ha dessa dagar varje dag, då det blir saker gjorda. Nu när jag inte ska till Norge så har jag faktiskt plats i väskan för mina skivor :) är lite långtråkigt med radio och USB-minnet. Måste bara passa på att spela högt när jag är ensam här, karln i huset gillar inte hög musik :P






Att göra

Jösses vilken otrevlig man som körde bussen idag när jag åkte från Olle och hem, klev på en kvinna med kryckor och hon snubblade på plats för att mannen inte kunde vänta med att köra innan hon hade satt sig. Viktigare att hålla tiden än att hon bryter ett andra ben. Har teckningarna här och måste bara framkalla några foton på målningar jag har på datorn. Men är ju lite klurigt vilka man ska ta! Hjälp hjälp.

Bildlärarprogrammet i Dalarna vill ha.

En kartong med ett eller flera porträtt
En kartong med en eller flera modellstudier
En kartong med en eller flera landskapsbilder
En kartong med en bildserie; tre bilder i valfri teknik som tillsammans bildar en berättelse
En kartong med valfri bild/bilder

Ja jag har att göra.


image163

Godmorgon.

Uppe tidigt idag, men i allt virrvarr av kläder och Sunsilk long hair wild effect ultra strong mousse missade jag Towa på skype. Tråkigt så in i helsike. Men så ringde mamma istället, på skype! Haha, jag hör ju henne knappt men ändå ska hon envisas med att ringa på skype när hon kan ringa på mobilen. Hon  ringer ju ändå gratis till Telia.

 

Har inget att ha på mig, ska äta lunch med Gunnar på Asia Wok, kanske går dit iklädd handduk och hårsnodd. Låter jag lite slapp idag? Jag är faktiskt på jäkligt bra humör, du skulle bara se mitt leende som går från örsnibb till örsnibb.

 

Till Östersunds konstskola vill dom ha 5 arbetsprover, 3 som är teckningar och 2 i annan teknik. Så nu måste jag ta tag i det. Funderar bara på vilka teckningar jag ska välja. Har ju ett antal att välja mellan, och hur ska jag tänka, vad vill dom se? Kan iallafall söka till andra året :) känns spännande.




bloglovin
bloglovin
bloglovin


Resor och att tatuera är mina stora passioner i livet. Är jag inte på resande fot har jag ständigt en resa planerad. Klicka in dig på länken Resor för att läsa mer och bläddra bland bilder. Är gravid och väntar vårat första barn i Juli. Ser fram emot att planera våra resor. 2 vuxna + 1 barn. Helt nya äventyr väntar, följ med!

Delar mitt liv och min underbara lägenhet med pojkvän och tre fina katter. En ragdoll *Iggy Zsa Zsa Zoo. En blandis *Dimitri. Och vackra sphynxen *Bemisu be sure i´m beautiful.



Resor webbhotell sverige

Blogglista.se

RSS 2.0