Tavlan 1, 2 och 3

Det är roligt att kolla på tavlan såhär. Hur såg den ut först, vad hände sen, hur ser den ut nu..osv. Intressant också om man tänker på att det här är det första jag målar på säkert ett år! Vad har hänt under året, hur har jag mått, hur mår jag idag. Haha. Och så är det här det första som kommer ut i färg!? En skrikande gapande filur med stora händer. Jag undrar vad han skriker om. Den blir bra. Men nu måste den få vila. De vita partierna känns lite tomma, tråkiga..vita..där växer det nog fram någonting.

 

Ni får se när den är klar såklart!


 

~~~~ ♥ ~~~~

Måste passa på att tipsa om att Sehlan börjar jobba igen på Måndag.

Våran super duktiga frisör!

Unna dig färgning & klippning för bara 499:-

Du bokar på: 063-101121

~~~~ ♥ ~~~~

 

 




It's a mystery

"It's a mystery
The night has passed and you're still here with me
No note beside the bed sais
"See you later honey, it's been fun"
There's no sign of hit and run

It's a mystery
It's not like I gave you no chance to leave
Not told you everything 'bout the stupid things I do
The vile girl that I am
You could go now baby, I would understand

It's a mystery
The mornings here it seems like you're still here with me
It's a mystery
I can't see any reasons why you've chosen me
It's a mystery, nothing but... a mystery"

- Mystery, Marit Bergman


Måste vara det första inlägget på länge som blir bildlöst. Blogg.se krångel.
Jag vet inte vad som flög i mig, men jag storstädade hela lägenheten.
Ni vet sådär på riktigt, dammtorkade och moppade golven. Plockade bort katthår från
soffan med en pincett samtidigt som jag lyssnade på Marit Bergman i hörlurar.

Vore det inte för lilla Malin så skulle jag aldrig lyssna på Marit nu.
Tänk vad mycket jag har att tacka andra människor för.



En dag i sängen

Planerar stan, relaxen, hemtex...men de blir nog inget av. Kanske stannar vi i sängen hela dagen. Första dagen på länge som vi är helt själva, inga systrar som knackar på dörren eller vänner som bokat fika, våran inneboende är borta över helgen. Kan bli roligare hemma idag - än någon annan stans. Haha.

Har förresten glömt att berätta att vi har hittat en ny inneboende. En manlig ljudtekniker. Kommer bli bra. Och nu behöver jag inte stressa över hyran, eller ha en klump i magen över att jag måste betala 7300:- själv.

Såhär kan det se ut på morgonen i min säng.
Kolla min fina vägg med ramar och bilder, och mina fina gardiner ;)


n

Stjärnor i huvudet

Proppmätt av mat och människor. Less och trött. Nu skulle det vara underbart att lägga sig i ett badkar med skum och släcka lampan. Lite värmeljus kanske, en bra bok, eller mysig musik. Tydligen inte bara jag som haft en dålig dag. Vi fick oss en rejäl utskällning efter middagen. Haha. Men efter lite diskussion och sura miner löser sig det mesta. Så även detta. Hittade en rolig bild på Semy sen nyårsfesten. Han hade stjärnor sprayade på huvudet! Tänk om det gick på mig, då skulle jag ha rosa stjärnor för att pigga upp en tråkig outfit.

Köpte gardiner också till sovrummet, 100:- paret. På Hemtex, på deras ständiga rea.



Sushi kväll/natt

Vi gjorde sushi i tre timmar! Gissa om det finns en hel del kvar ;)
I morgon kl 12:00 äter vi rester, om du är sugen - kom förbi!!

Semy hittade en resa till oss idag. Manilla, 3 veckor, i September.
Är vi värda det? - JA!





Jag glömmer...

0-3ab3ec2d8989102005c8150d4ab1dd73.png

Kolla varifrån!

Jag glömmer bort att blogga vanligt när jag mobilbloggar. Trist. Men nu sitter vi som vanligt på törners! :-)


Nu är...

115f1c7ad2769b6fad1f954ee3518e26.png

Kolla varifrån!

Nu är latten slut! Dags för en sväng på Gina ;-)


Shame shame on me!

Tro det eller ej, men jag är vaken mitt i natten! Nejdå, eller jo det är jag. Men det var inte det som var grejen. Jag är vaken och målar, tror det kan bli bra. Men får se i morgon när dagsljuset lyser på den. Haha. Brukar oftast kännas som en helt annan tavla då! Lyssnar på Marit Bergman och blev så full i skratt när jag hörde Shame on me. Låten passar SÅ BRA in på mig, som aldrig är nöjd och aldrig glad med livet. Vi har diskuterat det nu i några dagar vid olika tillfällen. Hur missnöjd man är. Med allt. Vad det än är. Lyssna och kom ihåg att vara glad!


"How can I say I feel alone
Got an inbox that's full
got a terribly busy telephone
What is wrong with me
How can I not love life
with this drop dead apartment
this incredibly beautiful boy by my side"


Hela texten hittar du om du klickar på Shame on me ovanför. Jag klippte ut de som fick mig att skratta. Hur kan jag känna mig ensam som har vänner och underbart familj!? Min lägenhet är finast i stan. Varför är jag inte nöjd? Semy är det finaste som finns, det bästa jag har. Varför är jag inte sprudlande glad?


"I keep forgetting what my mama said
She said
"No matter what you think
you'll always be at least OK"



Hahaha, det är såååå min mamma. Även om man är döende skiner solen utanför ;)
Och pappa skulle älska mig vad som än hände. Och mina systrar har inte sagt upp
kontakten ännu efter allt bråk. Jag är ju den enda storasyster dom har!


"I keep forgetting what my daddy said
He said
"You could screw your whole life up
and I would still love you to death"



"I keep forgetting what my sister said
She said
"Yeah sometimes you suck pretty hard
but you're the best sister I'll ever get"






Minipizza

Köpte nya skor idag. Gråa fina våriga Vagabond skor. Tänk om snön kunde tina bort nu. Sen gjorde vi minipizzor med allt möjligt på: paprika, banan, mozzarella, ädelost, curry, zucchini, tomat, champinjoner, gröna och svarta oliver, ruccola. Inte allt på samma såklart..men..ja ni fattar. Vi gillar så mycket olika vi fyra. Haha. Då är pizza bra mat, alla kan få som dom vill.

 

Kanske flyttar Lina - våran inneboende ut till första Februari, så vill du hyra vårat rum. MAILA!

 

 


Lotter på posten!

Fick två biobiljetter och två lotter i brevlådan i morse. Kul! Tänk om man alltid kunde få vakna upp till överraskningar. Nu hoppas vi bara att jag vinner lite pengar ;)

 


Ragdoll

Äntligen har jag mitt efterlängtade staffli! Jag har ju legat sömnlös och grubblat hur jag ska lösa problemet att jag inte har någonstans att måla. Har ju ett extra rum om Lina skulle flytta, men då står jag med hela hyran själv. Går ju inte. Så detta vart ju perfekt! Nu har jag ett hörn i vardagsrummet :D

 

 

I ÖP idag kan man läsa om Sveriges populäraste raskatt. Nämligen Ragdoll! Mina trasdockor är ett år nu och innan jag köpte dom hade jag ingen aning om rasen. Jag kan inte ens komma på hur jag först hittade den heller. Kanske snubblade jag över den när jag letade raser som passar som innekatter.

 

En raskatt har en stamtavla som utfärdats av ett godkänt förbund. Förra året registrerades 10 894 raskatter i Sverige. Så här ser fem–i–topp–listan ut över populäraste raskatterna:


1) Ragdoll 1 719 registreringar

2) Norsk skogskatt 1 353

3) Helig Birma 1 308

4) Maine coon 1 071

5) Perser 918


 


Tjejfest

Jag kan ju inte stå bredvid Emma nu när jag är blek som en..ja..som en vad? Blek är jag iallafall! Och Emma tycker att hon är blek. Haha. Vi har nyss ätit zucchinisoppa och chevretoast med honung på. Så jäkla gott. Vi har haft en riktigt rolig helg, påminner kanske lite om de gamla galna helgerna jag och Emma kunde ha. Men nu är vi lite tröttare och lite mer återhållsamma med alkoholen ;)

 

Två "tjejfester" har vi hunnit med, det gick rätt bra med tanke på att varken jag eller Emma är så sugna på att umgås bara med tjejer. Det funkar inte. Jag har ingenting att säga, det blir fnittrigt och konstigt. Tjejer viskar och tittar. Killar å andra sidan, dom dunkar ryggar och spiller öl. Känner mig mer hemma bland skäggstubb och after shave. Självklart betyder inte det att jag inte kommer överens med tjejer. Det gör jag. Men då ska det nog vara speciella tjejer. Och jag hade turen att umgås med speciella tjejer i helgen :)

 

En bild på mig och Emma från helgen.


Sphynx fix

Älskade lilla Bibi får sina klor klippta.


The Diva...

131dba22ae0f71f8a22bb10227c0445f.png

Kolla varifrån!

The Diva på plaza. Full som en kastrull. Haha!!


Sommar kom

NEJ NU JÄKLAR får solen komma till Östersund och smälta bort allt det kalla. Eller så hittar vi en sistaminuten till solen. Nog för att jag gillar det kalla och tycker att det är vackert. Men usch så jag ser ut. Kritvit hy, håret är torrt och tråkigt. Naglarna sköra. Nu vill jag bli brun.


Skraplotter

Kvällen slutade på pokerklubben med Subway macka och fåntratt prat. Hur länge orkar man egentligen med en annan människa - har hört om ett par som varit tillsammans i 10 år. Och hon är inte ens 30! Är det SANT!? Usch jag är riktigt trött. Och här kommer jag bli kvar ett tag. Har glömt nyckeln hemma - eller den är som borttappad. Såklart skyller jag på Semy. Han hade den ju sist! (Vill jag gärna tro. Men egentligen spökar en tanke i mitt huvud om att det kanske är jag som lämnat den kvar i källardörren.......)

Vad tycker ni om lotter? Jag köper/får gärna Skraplotter, men aldrig att jag skulle ge bort en. Tänk att ha haft 1 miljon i handen. Men att ge bort den till någon annan. Hemska tanke.


Bullshit-bingo

Hittade en sida som förklarar "poesibingo" Jag har aldrig hört talas om det förut, men det går till så att spelaren kryssar av ord som poeten läser upp, ord som helt enkelt finns med i deras text. Haha. Låter som någonting som måste göras på nästa vindrickar kväll. Andra bingovarianter som jag hittade var Kobingo (lite svårt att göra hemma dock) Bullshit-bingo och Dragbingo. Kul. Nu rycker det i min bingo-nerv.



Läkare = ofta socialt inkompetenta...

En välbehövlig latte på PAUS och en macka botade min huvudvärk. Nu ska jag faktiskt ta tag i att söka utbildningar, Emma funderar också på att plugga så kanske skulle vi göra det tillsammans. Det går ju lättare då. När vi gör saker tillsammans alltså ;) Finns ju en massa utbildningar så frågan är bara hur man ska sålla! 

Jag träffade en läkare på medicinmottagningen igår, mina trombocytvärden är förhöjda. Det är ganska vanligt när man har reumatism eller ulcerös colit berättade han. Men det kunde också vara så att jag har ett kromosomfel. Jag vet faktiskt inte vad det betyder. Resten av tiden gick åt till att ifrågasätta varför jag inte har en utbildning. Vad har han med det att göra!? Kommer det förändra mina blodvärden? - Nej. 

Jag blev så arg, ledsen, förbannat och ställd över alla dessa frågor om hur jag lever mitt liv och att jag borde rycka upp mig. Så jag svor och kallade honom gubbdjävel. Sen gick jag utan att ha tagit de blodprover han ville ha. Suck. Han vet väl inte hur mycket jag tänker på att jag måste plugga/jobba. Hur stressad jag är över det, jag grubblar och funderar. Han läste i min journal att jag går på litium behandling och har varit sjukskriven ett tag. Det sista jag behöver utav honom är en uppläxning. Jag läxar upp mig själv dagligen.

    


Bilder

Bilder är så underbart härligt! Jag kan gräma mig för att jag inte framkallat mina
digitala foton och fyllt album på album. Nu börjar det bli krångligt med alla bilder på flera olika datorer. Några ligger på Semys dator, en massa på min. Resten på hårddisken. Och nu ska min dator lämnas in, så den måste tömmas....

Ordning och reda - pengar på fredag. Det är inte riktigt min grej.

Framkallar du dina bilder? Billig framkallning

 

 

 

 


Teckningsmiss

Fan va bra tänkte jag. Jag åker hem till Husås, tar med mig block och pennor. Och så tecknar jag! Så tycker jag att det är sådär underbart kul och avslappnande som jag tyckte för ett år sedan. Så gör jag en fin bild av mig och Semy som jag kan vara stolt över. Ger mig själv en klapp på axeln. Bra Sara! MEN FY FAN. Såklart det inte blir så, jag har aldrig varit med om värre. Mitt tålamod är helt borta. Att teckna var bara enerverande, energikrävande och allt slutar med att jag gråter för att jag inte ens kan teckna längre.

Proportionerna vart helt fel, detaljer, skuggor, inget stämmer.
Semy är inte bara svår att bråka med. Han är svår att teckna av också.

Det var så länge sen jag målade eller tecknade. Kanske ska jag hoppa över pennor och kasta mig direkt på penslar och färg. Flera nätter har jag vaknat med ett jäkla sug efter att måla. Men vart...lägenheten är ju full av en massa annat. Finns ingen plats för akrylfärger. Eller är det bara en bortförklaring? Visst finns det platts om min skaparglädje var nog så stark.






bloglovin
bloglovin
bloglovin


Resor och att tatuera är mina stora passioner i livet. Är jag inte på resande fot har jag ständigt en resa planerad. Klicka in dig på länken Resor för att läsa mer och bläddra bland bilder. Är gravid och väntar vårat första barn i Juli. Ser fram emot att planera våra resor. 2 vuxna + 1 barn. Helt nya äventyr väntar, följ med!

Delar mitt liv och min underbara lägenhet med pojkvän och tre fina katter. En ragdoll *Iggy Zsa Zsa Zoo. En blandis *Dimitri. Och vackra sphynxen *Bemisu be sure i´m beautiful.



Resor webbhotell sverige

Blogglista.se

RSS 2.0