Första boken!

Fick Hallon av Östersunds Bibliotek :)


Vi fortsätter som igår...

Igår låg vi inne hela dagen. Städade lite men mest sov vi. Kanske ska vi fortsätta så idag? Varken katterna eller Hallon vill kliva upp ser det ut som. Kanske skulle vi åka en båttur - passa på när det inte regnar lixom :) Namn till Hallon då!? Jaa.. Hmm. Lava går bort tyvärr, Semy gillar det inte. Namn som återstår: Mila, Lo, Saga, Ava.. Tänk om bara Hallon kunde bestämma själv :S


Sommardag

Dagarna blir ganska korta nu, vaknar sent och känner mig inte riktigt 100 i huvudet innan kl 13.00. Trots att Hallon är så snäll och tyst så gör matningen mitt i nätterna mig väldigt dimmig i huvudet. Men hoppas komma in i det snart :) Strålande sol idag! Har hängt på Thomee och ätit veg.wok i Badhusparken.


Skruttan badar!

Haha, Hallon badade igår för första gången. Hon var inte alls förtjust! Självklart skulle första badet förevigas med foton men inte så lätt att göra snygga poser när man nästan håller på drunknar :S Jag trodde jag skulle sörja lite att jag inte kan gå på stråket detta år, och trodde ännu mer att jag skulle vara ledsen över att inte kunna gå in på yran. Kanske är jag för trött fortfarande för att ens tänka på att vara ute hela nätterna, festa och dansa. Ibland kommer en liten panik känsla över mig - ni vet när man fattat ett beslut och känner att man inte riktigt klarar av det, då kan man bara kliva av. Säga tack och hej. Sluta kursen man just börjat eller söka ett annat jobb. Men detta enormt stora ansvaret jag nu tagit på mig kan jag inte bara hoppa av! Jag kan inte sluta vara mamma...
 
Det är fortfarande lite omtumlande, säkert en massa hormoner i farten som ställer till det känslomässigt. Men när jag gråtit mina 5 min. Då fattar jag inte vad jag gråter över :D Jag har ju världens finaste lilla tjej. Tänk att hon är bara våran. Att vi kommer få följa henne genom livet. Fantastiskt ♥
 

160 säng..

Ångrar lite att vi inte köpte en 180 säng. Är ganska trångt när jo ska sova...


Mums!

Jag och Hallon har fått Hallontryffel av Semy :D


En mulen dag på stråket

Jag och Hallon har stråkat lite idag, vi tog oss ner till Thomée och käkade. Inget roligt väder ju! Men såg att min favoritbuffé fortfarande serveras på Kajplats 1. Så dit ska vi också bege oss någon dag för lunch. Annars rullar dagarna bara på med amning, vila och fika. Har haft fullt upp med besök och Hallon har fått massa presenter. Vi måste verkligen ta tag i hennes namn nu. Jag och Semy har varsit favoritnamn vi vägrar släppa, men nu är det nog dags att tänka om.
 
Det värsta med hela graviditeten och förlossningen måste nog vara att kroppen känns så trasig nu när det är över. Känner mig så svag. Såklart det är så, kroppen har ju gått igenom en hel del. Men jag har så himla svårt för att vila och återhämta mig. Vill vara med där alla andra är och vägrar ligga i sängen om alla andra går på stan. Jag vet att jag BORDE men det är så tråkigt. Borde sätta mig in i föräldrarpenning djungeln också..suck..
 
Nu ska vi sova. Eller iallafall jag. Hallon har redan somnat.
Godnatt ♥
 

Barbapappa

Idag börjar stråket :) Jag har varit hos barnmorskan och klippt stygn och nu ligger Hallon och jag i sängen och myser. Igår fick Hallon en stor Barbapappa!


Fina vi

Vi är så glada men såå trötta! Haha. Mitt humör åker verkligen berg och dalbana nu. Ena sekunden är jag värsta supermamman och andra sekunden klarar jag inte ens av att mata min bebis med nappflaska utan att bryta ihop. Vi är hemma över kvällen, i morgon blir det nya prover och då är förhoppningsvis gulsoten borta. Den oroar mig inte det minsta det som oroar är ju att hon är så förbannat trött, inte vill äta, inte vill titta :( Det är så sorgligt att se henne så trött och utmattad. Och så kan jag inte göra någonting åt det förutom att tvinga i henne mat - som hon inte vill ha. Jaja, nu har jag laddat med ny energi för kvällen och ska gå in stenhårt för amningen och nappflaskematandet.
I morgon ska vågen visa uppåt inte neråt!

 
 

Väntar och väntar...

Morots soppa och sallad till lunch, i strålande sol :D Härligt! Vi väntar fortfarande på om vi får gå hem från sjukhuset eller inte...


Väntar...

Inget mer solarium verkar det bli, nu väntar vi bara på ronden och besked om vi får gå hem idag. Hallon sover i min famn :) Det har hon inte gjort på två dagar. Världens finaste lilla tjej är vi föräldrar till. Det blir klarare och klarare för varje dag som går ♥ Lelle fick en liten pojke idag! GRATTIS!!

 

 

 

 


Lotusställning

Hallon vet hur man slappnar av! Håller alla tummar jag kan för att vi ska få åka hem i morgon. Hon äter mycket bättre nu, ikväll har hon till och med ätit med ögonen öppna :P Solningen ger resultat. I morse orkade hon amma i sig 8 ml mjölk och nu på kvällen 32 ml. Vilket betyder att hon inte behöver så mycket ersättning. 50 ml ska hon ha i sig var 3.e timma. På ett papper antecknar vi vikten - nu stiger den med stadig kurva! Wiho - heja Hallon!!


Hallon kalas!


Godmorgon!

Vi får lite permis under dagen, ikväll kl 18 börjar solningen igen.


Biltur!

Första bilturen med pappa och vi åker direkt till plajan! Hallon måste sola bort gulsot och vi får ligga kvar här över natten. Suck. Vi vill inte vara på sjukhus, vi vill ligga hemma i våran säng och mysa med katterna... Vi hade det så mysigt inatt, Hallon var så nöjd och söt. Sov och åt och pratade lite :)

 


Välkommen hem!

Har haft fullt hus idag :) Jag trodde inte att jag skulle orka men det gick bra! Vi storstädade hela lägenheten när vi kom hem. Sedan kom Emma med familj, Towa, Henke, pappa, senare Emma T och Mackan, Semys mamma och min mamma. Och två av Semys kusiner. Hallon fick så fina kläder av Emma T som jag ska visa senare :) Bara så ni vet så ska hon inte heta Hallon! Haha. Även om det är lättsamt att kalla henne det nu när vi inte har något namn. Vi har några förslag men håller det för mig själv så länge.
 

Bibi blir sällan imponerad av någonting, inte heller bebisnästet vi fått låna. Tur jag har så många andra som fotar så jag kan låna bilder :D Semy bytte första blöjan med uppbackning av två nyfikna.

Äntligen här!

06.43 i morse den 13/7 föddes lilla "Hallon" Slemproppen gick runt 09.30 den 12/7 och sedan kände jag förvärkar hela dagen, vilade och kollade på film :) Värkarna satte igång på riktigt runt 17.00. Och 22.00 ringde jag förlossningen och vi gjorde oss klara för att åka in. Jag tänkte jag skulle skriva längre om förlossningen senare, just nu ligger vi på BB. Fick ingen veg mat trots att jag sa till så Semy är nere på kiosken och handlar. Hon är så vacker. Och det är så läskigt att allt det vi väntat på nu är här! Planen var att gå hem idag, men hon syresätter sig lite dåligt så vi blir kvar. Nu saknar hon bara ett namn. 3580 g väger hon, 52 cm lång. Den allra första bilden - precis landad på min mage och bara sekunder gammal.


På gång..

Vem vet när jag har tid att blogga nästa gång ;) Nu är värkarna igång, sen kl 17 idag har jag klockat dom. Går rätt bra! Pratade med förlossningen nyss, vi ska väl börja på att bege oss dit. Vill dock inte bli hemskickad igen eller ligga där och bara vänta. 4 värkar på 10 minuter har jag nu och dom kommer med 2-3 min mellanrum.. När jag hade 3 st på 10 min tyckte barnmorskan det var lägligt att komma. Kanske blir de bebis inatt :D I morse var min mage galen! Och spetsig.


En förlorad äcklig slempropp

"Ett tecken på att det snart är dags för förlossning är att slemproppen stöts ut. Slemproppen sitter i livmoderhalsen som ett skydd för ditt barn. Den kan stötas ut veckor eller dagar innan förlossningen startar."

 

Jaha.. Veckor eller dagar!? Nu har den lossnat. Man får lixom inga klara besked.Vill att det ska hända nåt dramatiskt nu! Har laddat ner en värkapp vi kan roa oss med när väl värkarna sätter igång :D

 


Hemma i sängen igen..

Efter 5 timmar på förlossningen och efter att man undersökt bebis hjärtljud, tagit blodprover på mig, urinprov, vikt och blodtryck. Gjort ett ultraljud och sedan en tillväxtkontroll och sist MEN inte minst en hinnsvepning så fick jag gå hem. Dom misstänker inte havandeskapsförgiftning. Läkaren som gjorde hinnsvepning på mig beskrev känslan som att bli nypt. Det var säkert 20 gånger värre än så. Känns mer som den djävligaste mensvärken, någonting jag är glad att jag sluppit 9 månader nu!! Får hoppas att detta sätter igång förlossningen, känns drygt att bara gå och vänta på nåt jag vet kommer göra så in i helvete förbannat ont - så skulle vara skönt att bara få det överstökat.
 
Nu blöder jag en massa, ligger i sängen och vill ha glass, väntar på "pinvärkar" som läkaren sa att jag kunde få.
Vet ju inte hur det ska kännas men kanske märker om jag får det? Skulle inget hända nu och bebis vill vara kvar längre i magen blir det en ny kontroll nästa vecka. Åh, känns drygt..
 
 
Bibi har fått en ny matskål, hon är inte så nöjd. Hon måste nämligen plocka upp maten med tassen - så att hon inte ska äta för fort och äta bara för att det är lättsamt och tidsfördrivande. Nu måste hon jobba lite för maten.
En sån skulle man själv ha haft va? ;)
 
 
 
 



bloglovin
bloglovin
bloglovin


Resor och att tatuera är mina stora passioner i livet. Är jag inte på resande fot har jag ständigt en resa planerad. Klicka in dig på länken Resor för att läsa mer och bläddra bland bilder. Är gravid och väntar vårat första barn i Juli. Ser fram emot att planera våra resor. 2 vuxna + 1 barn. Helt nya äventyr väntar, följ med!

Delar mitt liv och min underbara lägenhet med pojkvän och tre fina katter. En ragdoll *Iggy Zsa Zsa Zoo. En blandis *Dimitri. Och vackra sphynxen *Bemisu be sure i´m beautiful.



Resor webbhotell sverige

Blogglista.se

RSS 2.0