Emma och Ove

Lite bilder från Emma och Oves bröllop. Alric Ljunghager och Fanny Nordin som fotat det flesta :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

v.38..

...och stor som ett hus. Nu kan jag på riktigt hålla med om att det är jobbigt och tungt att vara gravid. Det har gått så jäkla bra hela graviditeten, jag har ju länge kunnat göra allt det jag velat. Men nu börjar energin på att försvinna. Träffade min barnmorska idag, - 1 kg på vågen annars är allt hur bra som helst. Jag föddes 14 dagar för tidigt. Min syster gick över en dag med båda sina söner. Undrar just när våran lilla tjej vill komma :) Vi fixade babyskydd till bilen idag, nu fattas det bara att packa förlossningsväskan. Haha. Har pratat om den i flera dagar men det blir lixom inte av...
 
Förlossningsbrevet blev kort, vi vet ju inte alls vad vi kan förvänta oss eller hur någon av oss kommer att reagera. Jag har så svårt att se mig själv skrika av smärta och får panik, är mer en sådan som bara biter ihop och genomlider i det tysta. Allt blir en tävling för mig och jag är säker på att jag kommer reagera som att det vore ett uthållningstest. Jag är bra på att övertala mig själv om att jag är stark som en oxe och klarar allt. Vi får väl se hur det går ;) Kanske bryter ihop och totalvägrar föda :S
 
I förlossningsbrevet skrev vi iallafall bara att vi vill ha råd och tips under förlossningen av barnmorskan, Semy om hur han kan underlätta för mig på bästa sätt och jag hur jag ska andas och allt sånt (jag har inte läst nåt om förlossningar och inte kollat på en enda film, jag tar det som det kommer på plats) Jag vill bli informerad om när ryggbedövning kan ges och i den stunden ta beslut om jag behöver det eller inte. Annars vill jag bara ha lustgas och ingen annan smärtlindring i form av akupunktur eller annat. Jag vill inte brista så min barnmorska skrev en extra notis om att man på förlossningen får hålla koll på att det inte går för fort på slutet och att jag eventuellt får härda ut en värk innan jag krystar sista. Känns bra! Känns som att jag för övrigt bara får lita på personalen och ta det lugnt :)
 

Vackraste Paret!

Världens finaste bröllop! Min syster gifte sig i fredags på midsommarafton. Jag var så stressad hela dagen, vi hade ett tidsschema som inte fick rubbas. Jag och Lollo tog emot gästerna i kyrkan, jag grät hela vigseln, sedan körde vi i panikfart till festen för att göra i ordning välkomstdrinkar och fixa det sista. Sedan kom serveringspersonal, dj och bartender. Hälsa på alla gäster, och till sist kom Emma och Ove. När jag väl sitter på min plats till middagen kommer jag på att jag inte tagit ett enda kort på hela dagen. Varför!? Hur kan jag glömma det. Får skylla på gravidhjärna och att jag var en mycket nervös syster. 
 
Tur att ni andra har tagit så många fina bilder :) Jag lånar några. Festen var grym! Alla underbara släktingar på ett och samma ställe, min moster föreslog en fyllesläktfest varje år, det vore nåt det! Vi träffas allt för sällan.
 
I lördags när jag vaknade var det som att luften hade gått ur mig. Vad ska jag göra nu? Inget bröllop att planera mera. Nu blir det mer på riktigt att vi har en bebis inom 4 veckor. Eventuellt tidigare. Nu får jag lägga all fokus på det, kanske dags att börja läsa på om förlossningen ;) På onsdag ska vi skriva förlossningsbrev hos barnmorskan. 
 
Mina fina kusiner har en matblogg tillsammans.
Fantastisk mat och fantastiska bilder. Kolla in: ljuvligaskapelser.se
 
 
 

Tillbaka

Min blogg har inte funkat på några dagar, när blogg.se bytte plattform måste man tydligen ändra om i inställningar och göra någon domänpekning jag helt glömt bort hur jag gjorde sist, www.siolia.blogg.se har funkat, dock inte www.siolia.se. Men nu är allt som vanligt igen :D
Vi planerar bröllop för fulla muggar och på fredag smäller det!!!
 
 
Fick så fina blommor av Sandra igår! :)

AKUT serveringspersonal sökes!

Är ju lite av ett kontrollfreek och att helt lämna över all bröllopsplanering till Emma och Ove känns inte bra ;P Nu är jag snart klar med kyrkoprogrammet och festprogrammet och nu måste jag hitta serveringspersonal till middagen. Ska sätta upp lappar på affärer nu!

v.36

Hos barnmorskan idag visade vågen 3 kilo plus. Så totalt 13 kilo har jag gått upp nu, mycket vätska - har fått rådet att ligga med benen högt 1 timma på förmiddagen och 1 timma på eftermiddagen. Lagom till Emmas bröllop den 22.a juni kommer jag se ut som en boll. Roligt det med alla bilder som ska tas och släkt som ska träffas. Kunde hon inte ha väntat till..ja..september iallafall!?

Bebis har inte vänt sig med huvudet neråt, så i morgon blir det ett besök till specialistmödrarvården för ultraljud för att helt säkert fastställa att hon ligger i säte. Om så är fallet ska dom försöka vända på henne på fredag, om jag förstått det rätt får jag livmoderavslappnande läkemedel (Bricanyl) och sedan trycker dom på magen för att flytta henne. Hur det kommer kännas kan jag inte riktigt föreställa mig..sitter och läser på massa forum nu och det gör tydligen ont..någon som har erfarenhet?

Jag läste mig till att det finns en liten risk att moderkakan lossnar under ett vändningsförsök eller att det händer nåt med navelsträngen? I så fall måste jag snittas, om nu detta skulle hända betyder det att jag har en bebis på fredag!? Jag vill inte ha fler överraskningar nu. Vill bara att allt ska flyta på och vara "normalt" Om hon inte vill vända på sig så vill jag nog ändå försöka föda i säte när det är dags, både jag och min yngsta syster är födda i säte. Så det går ju! I värsta fall får det bli kejsarsnitt även om det står allra längst ner på min förlossningsönskelista...


Förresten så har Bibi gått ner 1,5 kilo! Hon är så duktig :)






Emma & Ove

Efter att ha planerat en möhippa/svensexa i flera veckor och festat firat och umgåtts i 14 timmar är jag nu helt slut! Men det var otroligt roligt :) Vi började fredagmorgonen med kidnappning i Odensala, sedan lyx frukost på Törners övervåning med bubbel frukt och praliner. Efter det en halvtimmas helikoptertur följt av gokart. Lunch på Arctura, fotouppdrag på stan och fest hela natten. Dock så gick en trött tjock Sara hem kl 22.00.









Mys i solen

Bibi och jag solar i Husås :)


Tunnbröd!

Idag bakade vi tunnbröd! :) Hur roligt som helst och galet gott. Efter att halva degen var gjord fikade vi tunnbröd och svartvinbärssaft i solen och njöt av fantastisk utsikt över oviksfjällen.










Den här lådan fick Emma och Ove idag, en liten förberedelse av vad som komma skall i morgon :P
Bilden till vänster är på mig och Emma när hon provar bröllopsklänning.

Idag bakar vi tunnbröd i Oviken :)

img_5245 (MMS)

Idag bakar vi tunnbröd i Oviken :)


Kommer sakna Hana

Nu är Hanas rum tomt :( Vi körde henne och Tarek till flygplatsen i morse. Det är så jobbigt att säga hejdå. Jag om Semy grät när vi gick ut, så himla sorgligt att hon aldrig mer ska bo hos oss. Nu måste jag vänja mig vid att vara själv när Semy är borta, ingen Hana som pratar högt i skype eller leker med katterna. Ingen att låna mjölk av när min egen är slut.



Examen och Hejdå fest

Vilken rolig kväll! Trodde inte att jag skulle orka vara vaken så länge, haha, trots mitt sippande på 0% vin så kände jag mig faktiskt berusad av stämningen och alla människor. Många skulle nog kunna säga att jag var lite full om man inte viste att jag inte var det :P Vi firade Hanas examen och samtidigt passade vi på att säga hejdå, hon åker på måndag. Känns lite märkligt att hon har bott hos oss i två år och nu inte kommer bo där längre. Men jag och Semy vill absolut hälsa på henne i Libanon!! :D


Hana tar examen idag! Grattis Hana :)

img_0217 (MMS)

Hana tar examen idag! Grattis Hana :)




bloglovin
bloglovin
bloglovin


Resor och att tatuera är mina stora passioner i livet. Är jag inte på resande fot har jag ständigt en resa planerad. Klicka in dig på länken Resor för att läsa mer och bläddra bland bilder. Är gravid och väntar vårat första barn i Juli. Ser fram emot att planera våra resor. 2 vuxna + 1 barn. Helt nya äventyr väntar, följ med!

Delar mitt liv och min underbara lägenhet med pojkvän och tre fina katter. En ragdoll *Iggy Zsa Zsa Zoo. En blandis *Dimitri. Och vackra sphynxen *Bemisu be sure i´m beautiful.



Resor webbhotell sverige

Blogglista.se

RSS 2.0